Drukāt šo lapu
25.04.2013 10:19

Aicina noskaidrot iedvesmas mehānismu Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Aizsākot "Mākslas dienas 2013", radošās darbības nedēļas "Radi! 2013" laikā no 26.aprīļa līdz 23.maijam Siguldas novada Kultūras centrā būs apskatāma Siguldas novada mākslinieku izstāde "Iedvesmas mehānisms".

Izstādē būs skatāmi dažādi tēlniecības, glezniecības, foto, grafikas mākslas darbi, kā arī stikla darbi. Pavisam kopā piedalīsies 33 Siguldas novada mākslinieki. Visi mākslinieki ir dzīvojuši vai dzīvo, vai jebkādā veidā ir saistīti ar Siguldas novadu. Siguldas novada mākslinieku darbi izstādē ir apvienoti zem vienotas tēmas – "Iedvesmas mehānisms" – katrs mākslinieks šo mehānismu iedarbina ar atšķirīgām, tikai sev atrastām metodēm. Tomēr viņiem visiem ir arī viens kopīgs iedvesmas avots – Sigulda.

Pilsēta dāsni ļauj sevī smelties visdažādāko sajūtu eliksīrus – no teiksmainās dabas un staltajiem pilskalniem, no bērnības atmiņām vai nejauši satiktiem cilvēkiem. Iedvesma Siguldā ir visapkārt, vajag tikai to spēt saskatīt un nelaist vaļā. Tomēr, lai šo mehānismu iedarbinātu un radītu prieku citiem, ir vajadzīga liela drosme un uzdrīkstēšanās. Siguldas novada mākslinieki ir ieslēguši savu iedvesmas mehānismu un šajā izstādē vēlas dalīties ar atrastajām sajūtām un iedvesmot citus ar saviem mākslas darbiem. Izstādes laikā arī bērniem būs iespēja iedvesmoties no mākslinieku radītajiem darbiem un kopā ar viņiem izpausties mākslā, informē Agita Zālīte, Siguldas novada kultūras centra pārstāve.

Uz izstādes atklāšanas pasākumu aicinām 26.aprīlī plkst.18 Siguldas novada Kultūras centrā. Izstāde atvērta darba dienās no plkst. 10 līdz 19, sestdienās, svētdienās no plkst.12 līdz 15. 1.maijā – slēgts.