Drukāt šo lapu
24.04.2013 15:15

Siguldā norisināsies jau desmitā stādu parāde

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā norisināsies jau desmitā stādu parāde www.staduparade.lv

Pavasara apmeklētākais pasākums Latvijas Stādu parāde, ko organizē Stādu audzētāju biedrība, vairs nav aiz kalniem.

Jau 3. maijā Siguldas Svētku laukumā to atklās vairāk nekā 100 Latvijas stādu audzētāju, kopīgi ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu, Zemkopības ministri un Siguldas novada domes pārstāvjiem. Šis gads ir īpašs ar apaļo – desmito Stādu parādes jubileju. Šogad Latvijas Stādu parāde kļūst vēl plašāka un apmeklētāka, iesaistot tajā dārza un dabas mīļus no visas Latvijas un rīkojot konkursus sadarbībā ar Profesionālo audžuģimeņu apvienību "Terēze", draugiem.lv un žurnālu "Dārza Pasaule". Jau ierasti pasākuma laikā ikviens varēs atrast sev derīgo stādīšanai no Latvijā audzētiem un lolotiem stādiem, kas piemēroti Latvijas klimatam un lepojas ar savu izturību un veselību.

Latvijas Stādu parādi organizē Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Tās mērķis ir popularizēt Latvijā audzētus stādus un to ražotājus, tāpēc dalībai pasākumā ir viens pamatnoteikums – Stādu parādēs apmeklētājiem piedāvāt tikai Latvijā audzētus stādus. Atšķirībā no citiem stādu gadatirgiem, Stādu parādēs piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, jo biedrība vēlas izcelt un popularizēt Latvijas stādu audzēšanas nozari.

Stādu parāde ir viens no nozīmīgākajiem dārzkopības pasākumiem pavasarī, un ikviens interesents divu dienu garumā to var apmeklēt bez maksas.