Drukāt šo lapu
22.04.2013 12:08

Aicina piedalīties Radošuma nedēļas aktivitātēs Siguldas novadā

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

No 22. līdz 28. aprīlim otro reizi Siguldas novadā notiks Radošās darbības nedēļa "Radi! 2013", kuras norises moto šogad ir "radi!=dari!". Radošuma nedēļas šī gada vienojošā tēma – "Meistarvide – telpa elpo".

22. aprīlī plkst. 18 kafejnīcā "Mr. Biksvīts" notiks Gudrā tērzēšana pie tējas, kurā par tēmu "Gaujas Nacionālais parks – ieguvums vai zaudējums?" varēs runāt ikviens. Tērzēšanu vadīs Dabas aizsardzības pārvaldes Vecākais valsts vides inspektors Jānis Krūmiņš. Savukārt trešdien, 24. aprīlī, plkst. 18 notiks Gudrā tērzēšana par vides nozīmi un par iespējām to pilnveidot kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieku Mārtiņu Zīvertu.


Trešdien, 24. aprīlī, plkst. 17 Mores pagasta Tautas namā sarunu vakars "Atcerēties. Saprast. Veidot nākotni!" Siguldas novada Mores pagasta teritorija ir ar savu īpašu vēsturi. Jaunā laika vēstures izpēte ir labi atspoguļota Mores kauju muzejā, tiek kopta karavīru piemiņa, kas pretojās Latvijas okupācijai II pasaules kara laikā. Taču mazāk ir aktualizēta šīs teritorijas senā vēsture. "Kalna Vaizuļu" teritorijā atrastie akmens krāvumi un netālu atrodošie "Gudrēnu" senkapi vēsta par aktīvu cilvēku dzīvi šajā teritorijā senos laikos. Sarunas mērķis ir iniciēt ekspedīciju, lai rosinātu interesi par Latvijas senvēsturi un iepazīstinātu ar Mores pagasta mutvārdu folkloras mantojumu. Savā lauka pētījumā "Kalna Vaizuļos" par toponīmiem Mores pagastā un "Kalna Vaizuļu" teritorijā dalīsies Margita Poriete un Mārtiņš Urķis.

Radošuma nedēļas izskaņā Siguldas novada Kultūras centrā 26. aprīlī plkst. 18, akcentējot Siguldas novada cilvēku radošā potenciāla nozīmi novada ilgtspējas attīstībā, tostarp radošajās industrijās un kultūrā, tiks atklāta Siguldas novada mākslinieku darbu izstāde "Iedvesmas mehānisms". Izstādē piedalās 33 novada mākslinieki dažādos mākslas žanros, un tā atvērta līdz 23. maijam.