Drukāt šo lapu
26.03.2013 15:03

Babītē pasākumu piedāvājums raibs kā Lieldienu ola

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Babītes novada pašvaldība aicina apmeklēt Lieldienu pasākumus Piņķos un Spuņciemā.

Lieldienu laiks tiks ieskandināts jau ceturtdien, 28. martā, plkst. 18 Sporta un kultūras centrā Spuņciemā. Īpaši bērniem paredzētajā pasākumā piedalīsies mūsdienu deju grupa "Platīns" Aijas Meikšānes vadībā. Iejusties Lieldienu zaķa vai jebkura cita multfilmu tēla vai meža iemītnieka lomā bērniem palīdzēs radošā darbnīca, kurā notiks sejas apgleznošana. Šogad, Lieldienas gaidot, kopā ar Peli, Lapsu un Vilku tiks celta māja – koša un krāsaina kā Lieldienu ola, lai pēc tam varētu iet īpašajās rituālajās rotaļās, palīdzot saulītei atgriezties un dāvāt gaismu, siltumu un prieku.

Savukārt 31. martā Lieldienu svinēšana pārcelsies jau uz Piņķiem, kur Babītes vidusskolas aktu zālē plkst. 12 notiks Lieldienu koncerts "Glabāsim Lieldienu saulīti sirdīs". Tajā piedalīsies ne tikai mazākie novada dancotāji bērnu tautas deju kolektīvs "Kaspīne" un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dārta".

Šoreiz ciemos būs atbraukuši arī ciemiņi no Rīgas – folkloras kapela "Maskačkas spēlmaņi", kuri sola lustīgu klausīšanos un, iespējams, dancošanu. Viņi par savu lauciņu ir izvēlējušies lustīgu spēlēšanu uz 19. gs. beigu līdz 20. gs. sākuma mūzikām. Tiek mēģināts spēlēt tā, kā spēlēja lauku muzikanti pirms simt gadiem, informē Zane Siliņa, Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.