Drukāt šo lapu
23.03.2013 12:32

"Laimei pilnīgai" mokoši saglabāt skaistumu

Autors  Mārtiņš Zviedris
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pierīgas, Jelgavas un Rīgas rokkvartets ierakstījis skaņdarbu filmai un singlu, ko plāno izdot pavasarī.

Tiem, kam tīk "Led Zeppelin" ieraksti, "dzīvajā" tādu pašu baudījumu sniegs šis ansamblis, tādi atzinumi skanēja jau tolaik – pirms gadiem septiņiem –, kad apvienība "Laime pilnīga" sniedza pirmos koncertus.


Viņus vieno mīlestība pret septiņdesmito gadu psihodēliju un teicamas prasmes to ietērpt skaņās. (Grupas dalībnieku sava amata meistarību apliecina tas, ka viņi ir arī pieprasīti mūzikas skolotāji.)

Aizpērn grupa izdeva debijas albumu "Dual", un nesenā rosība studijā sola pāris jaunu nosaukumu paveikto darbu sarakstā. "Cik mokoši glabāt to skaistumu, ko sadarījām studijā. Gribētos atdot publiskai klausīšanai jau tagad, bet nē – vajag tā "pa smuko": ar relīzēm un tortēm, kā pienākas. Drīz. Pavisam drīz!" – grupa nesen vēstīja sociālajos tīmekļos.

Kā atklāj ansambļa dziedātājs Ervīns Ramiņš un bundzinieks Elvijs Mamedovs, ierakstīti divi pašsacerēti skaņdarbi, kam vēl tikai jāizdomā nosaukumi.

Viena kompozīcija rakstīta Igora Lingas topošajai filmai "Savējie sapratīs" – dokumentālam stāstam par rokmūzikas kā protestu un zemtekstu mākslu padomju Latvijā. Filmu, kurai intervēti daudzi leģendāri mūziķi un citi ievērojami to laiku mūzikas norišu dalībnieki, bija plānots "laist tautās" jau šomēnes, taču tehnisku negadījumu dēļ lentes pabeigšana uz dažiem mēnešiem aizkavējusies.

"Filma ir par rokmūzikas vēsturi – par cilvēkiem, kas turpina iedvesmot, un par to arī tai sacerētajā dziesmā," stāsta Ervīns un piebilst, ka singlam paredzētās kompozīcijas tekstu savukārt iedvesmojis dzīvei svarīgu izvēļu temats. Otru svaigi ierakstīto dziesmu plānots izdot kā singlu.

"Skanējums ir enerģisks, izmantota arī elektronika, taču tā nevis nomāc ierasto krāsu, bet izpušķo, iedod "pumpi"," jaunos darbus vērtē Elvijs.
"Jā, ir arī elektronika. Šī, starp citu, nav pirmā reize, kad to izmantojam. Uzklausījām Dāvja Ābrama priekšlikumus. Ir arī orķestra krāsas," piebilst frontmens, ar to domādams – ierakstā izmantoti arī tādi instrumenti, ko visierastāk dzirdēt orķestrī. Ervīns un Elvijs uzsver – ieraksti tapuši labā studijā, pats galvenais, ar – viņu vārdiem – "vislabāko producentu, kāds vien šādai mūzikai Latvijā iespējams, – Aleksandru Volku".

Singla un filmas iznākšanas datumi vēl nav zināmi, bet, iespējams, abas svinības notiks vēlā pavasarī vai vasaras sākumā. Singlu klausītāju plašāks loks, visticamāk, saņems maijā, un šis notikums ievadīs klubu turneju, kurā "Laimei pilnīgai" piebiedrosies igauņu draugi "Nevesis". Aprīli ievadīs uzstāšanās festivālā "Werro Rock" Igaunijā un noslēgs koncertceļojums pa Lietuvu.