Drukāt šo lapu
03.03.2013 10:14

Saulkrastu kultūras piedāvājumu iecerēts padarīt vēl bagātīgāku

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Iespējams, jau tuvākajā laikā par Saulkrasti visas Latvijas mērogā būs zināmi dažādi inovatīvu kultūras un izklaides aktivitāšu dēļ un daudziem neasociēsies tikai ar tradicionālo džeza festivālu. Iespējams, jau tuvākajā laikā par Saulkrasti visas Latvijas mērogā būs zināmi dažādi inovatīvu kultūras un izklaides aktivitāšu dēļ un daudziem neasociēsies tikai ar tradicionālo džeza festivālu. www.foto.delfi.lv

Līdz ar siltā laika iestāšanos, Saulkrastos ar jaunu sparu atdzims kultūras notikumi un dažādi pasākumi. Būs gan jau esošie un par tradīciju kļuvušie, gan jauni un nebijuši.

Saulkrastu kultūras un sporta centra direktorei Judītei Krūmiņai un viņas kolēģiem ir radušās vairākas jaunas idejas, ko gribētos attīstīt jau tuvākajā laikā, kā arī vēl interesantākus un bagātīgākus padarīt esošos kultūras un izklaides pasākumus.

Viens no pasākumiem, kas arī šogad priecēs šī Pierīgas novada iedzīvotājus un arī pilsētas viesus, ir Saulkrastu Ērģeļmūzikas dienas, kurās iecerēts apvienot gan garīgo mūziku ar laicīgajām tehnoloģijām. Ja pērn modernās tehnoloģijas ekrānu izskatā palīdzēja saskatīt ērģelnieku, tad šogad paredzēts iet tālāk, un izmantojot tehnoloģijas panākt sekmēt to cilvēku interesi par ērģeļmūziku, kuriem līdz šim tā saistījusies tikai ar baznīcu.

"Vēl viena iecere, ko ļoti gribam realizēt jau tuvākajā laikā, ir brīvdabas kino vakari," teic J. Kūmiņa. Par to, kāda žanra filmas, gan vēl neesot domāts, bet ideja esot skaidra – lai cilvēkiem būtu iespēja apvienot divas patīkamas lietas, proti, kino skatīšanos un vasaras vakaru burvības baudīšanu.

Saulkrastu kultūras dzīves organizētāji iecerējuši īpaši akcentēt vasaras sezonas sākšanos un beigas ar dažādiem interesantiem pasākumiem, kas būtu saistoši gan vietējiem, gan ārvalstu un Latvijas tūristiem. "Mērķis ir skaidrs – gribam panākt, lai vasarā katru nedēļas nogali Saulkrastos ir dažādas aktivitātes," tā J. Krūmiņa. Viņa uzsver, ka nekur nepazudīs jau par tradīcijām kļuvušie pasākumi, piemēram, tradicionālais džeza festivāls, kā arī mākslinieku plenēri un pilsētas svētki.