Drukāt šo lapu
20.02.2013 17:19

Starptautiskās gidu dienas aktivitātes notiks arī Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spītējot aukstumam, ikvienam interesentam ir iespēja uzzināt ko vairāk par Siguldas vēsturi un dabu. Spītējot aukstumam, ikvienam interesentam ir iespēja uzzināt ko vairāk par Siguldas vēsturi un dabu. Publicitātes foto

Atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Gaujas nacionālā parka pilsētas sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas studentiem ielūdz piedalīties saistošos pasākumos, kas ieplānoti netradicionālu ekskursiju formātā.

Siguldā aktivitātes plānotas 22. un 23. februārī. Piektdien paredzētās aktivitātes vairāk priecēs bērnus. Pasākuma "Uzdrīksties būt olimpietis!" sākums paredzēts pulksten 14 bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda". Daļa aktivitāšu plānotas ārā, tāpēc bērni aicināti, ja iespējams, ņemt līdzi ragavas, plēves un citus līdzekļus šļūkšanai pa kalnu.

Savukārt nākamajā dienā ģimenēm un citiem interesantiem, kuri sestdienas vakaru vēlas pavadīt, iepazīstot Siguldu citādāk un izzināt jaunus veidus, kā sasildīties aukstajos ziemas vakaros, būs iespēja apmeklēt pasākumu "Gaisma un Siltums Siguldā". Pulcēšanās pie Siguldas dzelzceļa stacijas "Laimas" pulksteņa pulksten 19. Līdzi jāņem savs gaismas objekts (svece, lukturis vai mobilais telefons).

Starptautiskā Tūristu gidu diena pasaulē tiek atzīmēta kopš 1980. gada, un to aizsāka pasaules tūristu gidu asociācija. Tās mērķis ir popularizēt gida profesijas prestižu un ieinteresēt iedzīvotājus kultūras un dabas mantojuma izzināšanā turpmākajai iedvesmai ikvienā norisē. Vidzemes Augstskolas tūrisma studenti šajā iniciatīvā iesaistījušies studiju kursa "Pasākumu organizēšana un vadība" ietvaros. Šāda sekmīga tradīcija sadarbībā ar tūrisma vietām un studentiem norit jau piekto gadu, informē ģeogrāfijas zinātņu doktors Vidzemes Augstskolas docents Andris Klepers.