Drukāt šo lapu
19.02.2013 15:07

Jūrmalas muzejā būs iespēja novērtēt "Priežsulas spēku"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

27. februārī pulksten 19 Jūrmalas pilsētas muzejā notiks atklāšana zīmējumu izstādes "Priežsulas spēks" atklāšana, kuru muzejs rīko sadarbībā ar mākslinieku apvienību "Pasīvā dekadence".

Izstādes mērķis ir turpināt tradīciju, proti, Latvijas zīmējumu izstādes, kas norisinās jau no 1993. gada. Izstādē uzsvērts un aktualizēts zīmējums kā patstāvīgs izpausmes veids. Izstādes veidotāju vadmotīvs ir parādīt, cik dažāda ir mākslinieku pieeja zīmējumam. Tas ir mēģinājums padziļināt izpratni par zīmējumu, akcentējot tā būtību, kas ir tāda valoda, kas nespēj kaut ko izteikt jeb aprakstīt.

Jūrmalas pilsētas muzeja telpās būs aplūkojama izvērsta darbu ekspozīcija, kurā ikviens zīmējums ir kā durvis uz mākslinieka iekšējo būtību. Skatītāju varā ir tās atvērt un uzzināt kaut ko vairāk par zīmējuma nozīmi ne tikai Latvijas mākslā, bet arī katra mākslinieka daiļradē. Līdzās klasiskajai izpratnei par zīmējumu – grafīts un papīrs – izstādē būs skatāmi arī kolāžas darbi, tušas zīmējumi, zīmējumi uz audekla un finiera, kā arī autortehnikās veidoti darbi, kas nojauc robežas starp zīmējumu un citiem vizuālās mākslas veidiem.

Darbos risinātās tēmas ir visdažādākās: klasiskie akti, ķermeņa studijas, pilsētas skati, abstrakcijas un nereālu tēlu pasaules. Izstādē pārstāvēti Latvijas Mākslas akadēmijas zīmēšanas katedras pasniedzēju darbi, Latvijas Mākslas akadēmijas fondu deponējumi, atpazīstamo un jauno mākslinieku veikumi, kā arī Jūrmalas pilsētas mākslinieku un Jūrmalas mākslas skolas audzēkņu darbi.

Izstāde "Priežsulas spēks" būs skatāma līdz 17. martam, informē Ilze Laizāne, izstādes kuratore.