Drukāt šo lapu
05.02.2013 12:28

Papildināts Jūrmalas bibliotēku krājums

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

2012. gada nogalē Jūrmalas Centrālā bibliotēka un filiālbibliotēkas Valsts Kultūrkapitālfonda izsludinātajā literatūras nozares mērķprogrammas "Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām" projektu konkursā ieguva 110 grāmatas par kopsummu Ls 730.

Pateicoties šim projektam, bibliotēkas ieguva nozīmīgas un vērtīgas 24 bērnu un 86 pieaugušo grāmatas gan izklaidei, gan mācībām.

Jūrmalas bibliotēkas, pateicoties Kultūras ministrijas programmai "Publisko bibliotēku kapacitātes stiprināšana grāmatu un citu izdevumu iegāde nacionālās identitātes un sabiedrības veicināšanai", ieguva 173 grāmatas un elektroniskos dokumentus par kopsummu Ls 1226,20.

Grāmatās tika ielīmētas uzlīmes, kas vizuāli apliecina izdevumu piederību šīm abām programmām. Pēc izdevumu saņemšanas tās tika apstrādātas un nodotas bibliotēku lietotāju rīcībā. Kā nozīmīgus un vērtīgus izdevumus var minēt, piemēram, bērnu grāmatu "Māci mani, degunlāci + DVD" un pieaugušo grāmata "Kareivja gaitas latviešu leģionā" no pirmās programmas, bet no otrās programmas var minēt, piemēram, uzziņu izdevumu "Latvijas vēstures atlants" un CD "Sibīrijas latviešu dziesmas".

Saņemtie izdevumi būtiski papildināja bibliotēku krājumus, uzlabojot to kvalitāti un kvantitāti, šādi sekmējot lietotāju informacionālo, izglītības un izklaides līmeņa izaugsmi un veicinot bibliotēku prestiža pieaugumu kultūras un izglītības sabiedrībā.

Būsiet laipni gaidīti Jūrmalas bibliotēkās, lai iepazītos ar šo programmu plašo izdevumu piedāvājumu klāstu.