05.01.2013 10:20

Inga Šļubovska Ropažos baros dvēseles

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Labdarība I. Šļubovskai saistās ar dalīšanos un sadraudzību ar līdzcilvēkiem, pretim saņemot gan smaidu, gan asaru, gan nopūtu, gan prieku. "Tā ir zīme, ka cilvēka dvēsele ir uzrunāta!" Labdarība I. Šļubovskai saistās ar dalīšanos un sadraudzību ar līdzcilvēkiem, pretim saņemot gan smaidu, gan asaru, gan nopūtu, gan prieku. "Tā ir zīme, ka cilvēka dvēsele ir uzrunāta!" foto.delfi.lv

Turpinot pirms desmit gadiem aizsākto tradīciju – koncertakciju "Ziemassvētku roze" –, nedēļas nogalē Ropažos dziedās Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska.

Operdziedātāja muzicēs kopā ar Ziemeļlatvijas kameransambli "Livonia". Koncerta pirmajā daļā skanēs luterāņu Ziemassvētku korāļi no dziesmu grāmatas. Komentē I. Šļubovska: "Ne tā, kā mēs to esam pieraduši dzirdēt – ērģeļu pavadījumā. Valdis Drulle tos ir pārveidojis un pārlicis kameransamblim, kas spēj veikt tādas kā maza orķestra funkcijas, tāpēc koncerta otrajā daļā skanēs pārlikumi no V. A. Mocarta, C. Franka, H. Bišopa, Dž. Rosīni, J. Štrausa, F. Lehāra skaņdarbiem, tostarp ārijas no operām un operetēm." Koncerta pirmās daļas programma ir veidota speciāli šim projektam. Mūziķi kopā koncertē jau vairāk nekā sešus gadus.

"Viesojoties dažādos kultūras centros, esam novērojuši, ka cilvēki mūs uzņem sirsnīgi un ir patīkami pārsteigti. Lielākā daļa novadu cilvēku netiek uz koncertiem Rīgā, tāpēc viņiem ir vienreizēja iespēja dzirdēt skaistu mūziku profesionāļu izpildījumā un tas nebūt nav garlaicīgi vai nesaprotami, kā dažiem liekas, izdzirdot operdziedātājas vārdu. Atnāciet un pārliecinieties paši! Tā būs barība dvēselei, bez kuras cilvēks nevar pilnvērtīgi dzīvot!"

Labdarība I. Šļubovskai saistās ar dalīšanos un sadraudzību ar līdzcilvēkiem, pretim saņemot gan smaidu, gan asaru, gan nopūtu, gan prieku. "Tā ir zīme, ka cilvēka dvēsele ir uzrunāta! Mans gads ir iesācies ar intensīvu darbu pie B. Brittena bērnu operas "Spēlēsim operu Mazais skursteņslauķis" iestudēšanas. Tāpat dziedāšu operās "Mīlas dzēriens", "Seviļas bārddzinis", "Dons Žuans", "Bohēma" un daudzos citos projektos ārpus operas."

Koncerts RKIC notiks svētdien, 6. janvārī, plkst. 15. Ar īsu uzrunu un Svēto Rakstu lasījumiem koncertā piedalīsies Ropažu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Krišjānis Bulle, lai vērstu uzmanību vērtību izpratnei un patiesajai nozīmei Ziemassvētku svinēšanā. Taču pirms uzstāšanās RKIC, mūziķi plkst. 13 sniegs labdarības koncertu arī Sociālās aprūpes centrā "Ropaži" dzīvojošajiem cilvēkiem ar invaliditāti.