30.01.2012 13:09

Gaida karikatūras par zilu jūru un vēju

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavas novadpētniecības muzejs trešo gadu aicina skolēnus no visas Latvijas piedalīties māksliniekam Edgaram Ozoliņam veltītajā konkursā „Pa-smejies!”.

Muzeja vadītāja Ināra Rumbina atklāj: doma rīkot konkursu radās, veidojot pazīstamajam grafiķim un karikatūristam veltītu ekspozīciju. Tā kā Ķekavas novadpētniecības muzeja krājumā ir bagāts un daudzpusīgs novadnieka E. Ozoliņa atstātais mantojums, dzima pārliecība, ka Ķekavas muzejs varētu pastāvīgi popularizēt karikatūras žanru Latvijā, pārņemot „stafeti” no žurnāla „Dadzis”, kas vairs neiznāk.

Šogad piekto līdz divpadsmito klašu skolēni aicināti uzzīmēt karikatūru vai komiksu par tēmu „Zila jūra, vējš...” un līdz 18. martam to iesniegt personīgi vai atsūtīt pa pastu uz Ķekavas novadpētniecības muzeju (Rīgas iela 26, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123).
Konkursa darbus vērtēs karikatūristi Agris Liepiņš, Roberts Cinkuss, Gatis Šļūka, Pāvels Hafizovs, Māris Aizpurietis, Kristaps Auzenbergs un Zemgus Zaharāns. Galvenā godalga ir E.Ozoliņa piemiņas balva katrā no trim vecuma grupām. Paredzētas arī citas veltes.

Konkursa noslēgums un laureātu apbalvošana notiks Joku dienā – 1. aprīlī – pulksten 13 Doles Tautas namā. Izstādes atklāšanā darbosies karikatūristu meistarklases, būs arī iespēja zīmēt digitālās karikatūras.

Pagājušogad konkursā piedalījās 144 darbi. Zīmējumus iesniedza ne tikai ķekavnieki, zīmējumi ceļoja arī no tālākām Latvijas vietām – kā Aizpute, Jelgava, Ezere, Ventspils, Preiļi un Liepna.

Konkursa logo, kura autors ir Pāvels Hafizovs.Konkursa logo, kura autors ir Pāvels Hafizovs.