Drukāt šo lapu
14.12.2012 15:57

Mārupē iedegs Eņģeļu egli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Atbalstot labdarības kustību "Eņģeļi pār Latviju", trešajā adventē, 16. decembrī, Mārupē iemirdzēsies Eņģeļu egle.

 

Gatavojot eņģeļus ar laba vēlējumiem gan saviem līdzcilvēkiem, gan tiem, kam labo domu spēks jo īpaši nepieciešams, egles veidošanā iesaistījušies novada bērni, pieaugušie un seniori, informē Ira Krauja-Dūduma, Mārupes kultūras nama vadītāja. Kustība "Eņģeļi pār Latviju" rosina rotāt savas pilsētas egles, izmantojot eņģeļu motīvu, lai tā palīdzētu tiem bērniem, kurus skārušas smagas slimības, kas liedz staigāt, redzēt, dzirdēt un pat dzīvot.

Mārupes Eņģeļu egle iemirdzēsies pulksten 14, pēc pašdarbības kolektīvu sniegtā koncerta "Baltais adventes laiks". Gatavojoties koncertam, eņģeļus savās nodarbībās darinājuši senioru kora "Noktirne", jauktā kora "Mārupe" un citu kolektīvu dalībnieki. Trešajā adventē – līdz Eņģeļu egles gaismiņu iedegšanai – tās rotāšanā iesaistīties būs aicināti arī koncerta apmeklētāji.

"Eņģeļu egles iedegšanas dienā no pulksten 16 Mārupes kultūras nama iekšpagalmā notiks arī Ziemassvētku tirdziņš. Būs cigoriņu kafija, piparkūkas un ziedu vīni, amatnieku rokdarbi un lauku labumi – saldākais medus un gardākā maize," tā Mārupes kultūras nama vadītāja.