Drukāt šo lapu
13.12.2012 13:42

Sigulda arī staro

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dace Andžāne un Alise Brante – "Plīša strūklaka". Dace Andžāne un Alise Brante – "Plīša strūklaka". publicitātes

Mazo formu gaismas objekti, kas novembrī bija skatāmi gaismas festivālā "Staro Rīga", decembrī aizceļojuši uz Siguldu.

Sadarbojoties ar gaismas festivālu "Staro Rīga", Siguldas novada pašvaldība ieguvusi desmit jauniešu veidotus mazo formu vides gaismas objektus. No 10. decembra tie skatāmi Siguldas Jaunās pils dārzā. "Pirmo reizi sadarbojamies ar "Staro Rīga", lai gada tumšajā laikā iedegtu gaismas arī Siguldā. Jauniešu darbi ir kā mudinājums uzdrīkstēties un attīstīt radošumu ikvienam novada iedzīvotājam," pārliecināta Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.


Lai Siguldas novada iedzīvotājiem un viesiem pastaigas laikā ielas un nami iemirdzētos negaidītās krāsās un formās, ikviens aicināts iesaistīties festivāla programmas veidošanā. "Var izmantot gaismu, krāsu, attēlu, animāciju, jaunās tehnoloģijas vai citu atjautīgu un negaidītu metodi, lai stāstītu savu stāstu," aicina J. Borīte.

Alvīne Kalniņa un Līva Piterāne piedalīsies ar objektiem "Prāta kults", "Progress" un "Varonība", Rūdolfs Štamers ar "Slavinājumu bērnišķībai" un "Slavini", Karīna Sidorova ar objektu "Plaisa", Aiva Paste un Baiba Andersone veidos "Zīmes", Elīna Kadakovska – "Un ja nu tomēr...?", Atis Šnēvelis – "Slavinājums X", Dace Andžāne un Alise Brante – "Plīša strūklaka".

Sigulda staros festivāla "Nature/urban/future" ietvaros, tā ir viena no projekta "Eiropa kultūras galvaspilsēta 2014" aktivitātēm.