11.12.2012 14:59

Šlāgerzvaigzne Aldis Rullis 50 gadu jubileju svinēs koncertā Salaspilī; izspēlējam ielūgumus

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Īpašā koncertā Salaspilī piektdien savu 50. jubileju svinēs grupas "Emburgas zēni" solists un ģitārists Aldis Rullis.

Klausītāji bagātīgi varēs baudīt grupas hitus – gan senās, gan gluži jaunās skaņās. "Spēlēsim arī dziesmas no laika, kad vēl darbojos grupā "Auda". Mēģināsim spēlēt maksimāli līdzīgi tam, kā tās skanēja toreiz." Mūziķis atzīst, ka esot krietni jāpadomā, kā tad dziesmas skanējušas pirms 30 gadiem. "Drusku mainījusies maniere, kādā spēlējam. Balss tembrs kļuvis bišķiņ zemāks."

"Autors nekad nevar zināt, kā klausītāji uzņems jaunu dziesmu. Tā bija ar "Liepu ziediem" – toreiz pašiem šķita, ka tā ir tāda vienkārša dziesmiņa, bet klausītāji to pieņēma un aizvien, kad zied liepas, atskaņo," teic Aldis Rullis.

Savukārt jaunās skaņās dziesmas ieskandinās viesmākslinieki: Edvīns Zariņš no "Dakotas", Jānis Krūmiņš no "Apvedceļa", Linita Mediņa, Edvīns Bauers un citi. "Katrs mūziķis pēc paša izvēles spēlēs gan savus lielākos hitus, gan kādu no mūsu dziesmām. Tas būs interesanti, jo katram solistam ir sava skaņu garša," stāsta A. Rullis un atklāj, ka koncertā būs dzirdamas arī dziesmas "Tik pret sauli", "Lūk, zvaigzne krīt", "Ceriņos baltos" u. c. Salaspilī uz skatuves kāps "Emburgas zēni" pilnā mūziķu sastāvā.

Pats pirmais A. Ruļļa koncerts noticis kolhozā "9. maijs" kādā no ballēm. "Toreiz svinēja gan zvejnieku dienu, gan šoferu dienu un daudzas citas, tāpēc neatceros, kas tā īsti bija par balli, bet cilvēku bija daudz, uztraukums arī bija." Kā solistu A. Rullis sevi pieteicis ar dziesmu "Spīd jauns mēness". "Mani ļoti interesēja 20. un 30. gadu mūzika, daudz klausījos grupu "Trīs no Pārdaugavas"." Kolektīvs A. Rulli ansambļa sastāvā uzņēmis pirms 31 gada, un pēc laika tas nodēvēts par "Audu". "Kolhozs atradās Audupes ielā pie pašiem jūras vārtiem. Taču jūrniecības grāmatā tas nozīmē: dubļu peļķe, mazs dīķis. Mums jau teica, ko tad tagad nesīsim dubļus pa visu Latviju," smej A. Rullis. Ansamblim izveidojusies veiksmīga koncertdarbība, un vēlāk vārdā "Auda" tika nosaukts gan kolhoza deju kolektīva, gan futbola komanda un vēlāk juku laikos pat kolhozs. "Mēs jau smējāmies: ansambļa vārdā nosaukts kolhozs. Parasti jau ir otrādi."

Koncerts, ko vadīs aktieris un dziedātājs Varis Vētra, notiks piektdien, 14. decembrī, kultūras namā "Rīgava". Sākums plkst. 19. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras nama "Rīgava". Biļešu cena Ls 4 un Ls 5.

Konkurss!

Kurā gadā Aldis Rullis pievienojās kolektīvam "Auda"?

1) 1981. gadā

2) 1982. gadā

3) 1990. gadā

Līdz 13. decembrim sūti pareizo atbildi uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un saņem divus ielūgumus uz A. Ruļļa jubilejas koncertu 14. decembrī plkst. 19 Salaspils kultūras namā "Rīgava".