Drukāt šo lapu
30.11.2012 17:24

Baibas Briedes pluss un mīnuss satiksies Jūrmalas muzejā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

7. decembrī pulksten 17.30 Jūrmalas pilsētas muzejā atklās Baibas Briedes gleznu izstāde "+- 2012". Tā būs skatāma līdz 30. decembrim.

 

Izstāde "+- 2012" ir B. Briedes sestā personālizstāde. Tajā apmeklētāju vērtēšanai izliktas gleznas, kas tapušas 2012. gadā un nesenā pagātnē, kas sakrīt ar sarežģītu, dramatisku pārdzīvojumu pārpilnu posmu autores personīgajā dzīvē. Miers meklēts un rasts nemitīgā darbā un nebeidzamos radošos meklējumos, un 2012. gadā autore realizējusi vairākas personālizstādes un piedalījusies kolektīvajās izstādēs, informē Diāna Josta, muzeja galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Izstādē skatāmajos darbos palikusi nemainīga tendence izpausties abstraktajā glezniecībā, tā izsakot savus dvēseles pārdzīvojumus. Autori saista abstrakcionisma ideja, tās piedāvātā neierobežotā formas daudzveidība un metode. Bezpriekšmetiskās mākslas specifika nosaka atkāpšanos no mimēzes. Pateicoties izteikti universālam un nosacītam raksturam, bez uzdevuma sludināt subjektīvu patiesību, gleznas atspoguļo B. Briedes pasaules redzējumu, ļauj katram tajās saskatīt to, ko vēlas redzēt, un rada emocionālu pārdzīvojumu un noskaņu. Savos darbos autore vēlas radīt fantastisku paralēlo pasauli, izmantojot radošu piegājienu tehniskā ziņā.

Mākslinieces galvenā darbības joma ir glezniecība, papildus praktizējot stikla mākslu un dizainu. B. Briede ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA), iegūstot bakalaura grādu tēlotājmākslā, un patlaban turpina studijas LMA konceptuālās mākslas meistardarbnīcā Ivara Heinrihsona un Ievas Iltneres vadībā, lai iegūtu maģistra grādu. Mākslinieciskās prasmes regulāri tiek papildinātas Itālijā, kur viņa studiju gaitā praktizējas arī patlaban.