Drukāt šo lapu
20.11.2012 22:22

Ojāra Vācieša prēmija šogad dzejniecei Ingai Gailei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzejniece Inga Gaile. Dzejniece Inga Gaile. Publicitātes foto

Carnikavas novada dome jau desmito reizi pasniegs Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā. Šogad laureāta godā tiks sveikta dzejniece Inga Gaile gan par mūsdienu, gan sievietes dvēseles atspoguļojumu dzejoļu krājumā "Migla".

Ikviens dzeju un O.Vācieti mīlošais carnikavietis 24. novembrī pulksten 16 Carnikavas Tautas namā "Ozolaine" aicināts uz prēmijas pasniegšanas ceremoniju "Man tik ļoti tevis vajag...".

Pēc gada Latvijā tiks atzīmēta O. Vācieša 80. dzimšanas diena un 30. gadskārta, kopš dzejnieks ir aizgājis mūžībā. Sadarbībā ar O. Vācieša muzeju un biedrību, novada dome līdz dzejnieka jubilejas gadam iecerējusi izveidot Ojāra Vācieša un viņa dzīvesbiedres, dzejnieces Ludmilas Azarovas piemiņas vietu. Tādēļ ar Latvijas Televīzijas starpniecību ir sākta ziedojumu akcija, lai vāktu līdzekļus šīs ieceres realizācijai. Arhitekti Inguna Rībena un Vilnis Zābers, tēlnieks Gļebs Panteļejevs veic priekšdarbus, lai realizētu pirms 30 gadiem notikušā pieminekļa projektu konkursa uzvarētājas arhitektes Ingunas Rībenas ieceri.

Dzejnieks ir sacījis "Gauja, es tevi tā mīlu, ka asiņu vietā manī tavi ūdeņi plūst...". Ir piepildījusies Ojāra Vācieša vēlme tikt guldītam Carnikavas novada kapsētā tuvāk Gaujai, kuras krastos Gaujienā bija arī viņa dzīves sākums, un nu – vēlme, lai dzejnieka Ojāra Vācieša silti kaismīgā un filozofiski dziļā dzeja uzrunātu novadniekus joprojām, lai par to atcerētos ik gadu, ne tikai lielās jubilejās, un lai latvieši un carnikavieši lepotos, ka Tautas dzejnieks Ojārs Vācietis ir šī Pierīgas novada dzejnieks!

Tādēļ ikviens Carnikavas novada iedzīvotājs un O. Vācieša daiļrades cienītājs aicināts atbalstīt ieceri par piemiņas vietas izveidošanu un ziedot kaut vienu latu, piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006680 vai ieskaitot ziedojumu kontā: LV08 HABA 0551 0343 15951 dzejnieka Ojāra Vācieša piemineklim, aicina portāls "Carnikava.lv".