Drukāt šo lapu
24.01.2012 16:30

Turaidas muzejrezervāts laidis klajā ceļvedi

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar apgādu "Mantojums" izdevis grāmatu "Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis." Foto:www.turaida-muzejs.lv Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar apgādu "Mantojums" izdevis grāmatu "Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis." Foto:www.turaida-muzejs.lv

Izdevums sniedz priekšstatu par Turaidas vēsturisko centru un 38 ekspozīcijām, kas izvietotas gan telpās, gan brīvdabā.

"Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis. Turaidas muzejrezervāts” iepazīstina ar notikumiem Turaidas vēsturiskajā centrā tūkstoš gados, aģentūrai LETA stāsta muzejrezervāta Krājuma un izglītojošā darba daļas vadītāja Anda Skuja.

Ceļvedī aplūkots Tautasdziesmu parks, kurā ietilpst Dainu kalns un Dziesmu dārzs, Gaujas lībiešu vieta Latvijas kultūras vēsturē, Turaidas mūra pils, Turaidas Baznīckalns un baznīca, kā arī Turaidas muiža.

Grāmatā ir daudz fotoattēlu, tā iepazīstina arī ar muzejrezervātā apskatāmajām ekspozīcijām par Turaidas vēsturiskā centra veidošanos no 11. gadsimta līdz mūsdienām.

Turaidas vēsturiskajā centrā ietilpst gandrīz visi Latvijas kultūrvēsturisko centru elementi: pilskalns ar koka pils pamatiem, viduslaiku mūra pils, baznīca, kapsēta, muižas ēkas, kolhoza centrs, visapkārt - parks, dīķu sistēma, apstādījumi, ceļi, celiņi, takas un to visu vieno kultūrvēsturiskā ainava.

Sadarbībā ar apgādu "Mantojums" tapušais ceļvedis pieejams latviešu valodā. To var iegādāties Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju centrā. Šogad plānots laist klajā izdevumu angļu valodā. Top tulkojumi krieviski un vāciski.

Ceļveža atvēršanas svētki notiks starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2012" no 10. līdz 12. februārim Ķīpsalā.