16.11.2012 13:09

Dziesminieks Haralds Sīmanis koncertēs Piņķos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dziesminieks Haralds Sīmanis. Dziesminieks Haralds Sīmanis. www.fofo.delfi.lv

24. novembrī pulksten 18 Piņķu Jāņa baznīcā Babītes novadā uzstāsies dziesminieks ar pavisam neparastu – gandrīz četru oktāvu augsto balsi – Haralds Sīmanis.

 

Reiz pat salīdzināts ar slaveno grieķi Demisu Rusu. Haralda Sīmaņa koncerts būs balsij un ērģelēm – "Par zāli, par sāli un Tevi". Viens no dziesminieka populārākajiem skaņdarbiem ir balāde "Ezers", kuru viņš 1980. gadā izpildīja "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā. Pēc šīs uzstāšanās H. Sīmanis ieguva atpazīstamību. Dziemsinieks ir viens no Latvijas savdabīgākajiem talantiem – tīrradnis, kā viņu savulaik nosauca Marģeris Zariņš.

Haralds Sīmanis savā būtībā ir pavisam vienkāršs cilvēks, taču ar debešķīgu un unikālu balsi, kuru nevar sajaukt ne ar vienu citu! Muzikālo izglītību nav ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā. Jau 70. gados H. Sīmanis sāka sadarbību ar Arvīdu Ulmi, kura dzeju savās dziesmās izmanto joprojām. 1976. gadā sacer poēmu ērģelēm "Mīlestība nekad nebeidzas", divus gadus vēlāk dziesmu ciklu "Likteņa lietavas", bet 1979. gadā – ciklu "Par zāli, sāli un Tevi".

Turpmākajos gados H. Sīmanis visbiežāk muzicē viens, uzstājoties baznīcās, kur ir iespēja izmantot ērģeles. Pēdējos gados viņam ir izveidojusies sadarbība arī ar Ievu Akurateri, Ilzi Grunti un citiem mūziķiem, informē Zane Siliņa, Babītes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.