10.11.2012 08:34

Mārtiņš Brauns Siguldā svinēs par prieku sev un citiem

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdienas pēcpusdienā komponists Mārtiņš Brauns Siguldas "Baltajā flīģelī" iemēģināja klavieres, gatavojoties sestdienas koncertam, kas iekrīt reizē ar paša mākslinieka vārdadienu.

Stāstot par gaidāmo muzikālo priekšnesumu, Garkalnes novadā dzīvojošais M. Brauns uzsver – šoreiz iztiks bez elektronikas. "Cik mums pašiem rokās un kaklā ir, tas pats tiks publikai. Dzīva balss, dzīvas klavieres. Cik stipri es spēlēju un cik Niks skaļi dzied, tik stipri arī skanēs." Tie ir galvenie iemesli, kāpēc abi mākslinieki veidojuši kopīgu duetu. M. Brauns atzīst – "Baltais flīģelis" šādam koncertam ir ļoti piemērots.

Kā ierasts, klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan labi zināmus, gan gluži jaunus skaņdarbus. Kopā ar komponistu uz skatuves kāpj arī grupas "Sīpoli" balss Niks Matvejevs. M. Brauns atceras "Sīpolu" pirmsākumus: "Savulaik komponists Vilnis Šmīdbergs vadīja Tukuma rajona vokālinstrumentālo ansambli un pieaicināja mani. Gājām spēlēt krogā, lai būtu, par ko nopirkt labu aparatūru, kas tolaik bija ļoti dārga."

10. novembrī būs ne tikai koncerts, bet arī komponista vārdadiena. Organizatori droši vien domā, ka koncerts būs kā dāvana pašam savā vārda dienā, spriež gaviļnieks, tomēr tas esot ļoti atbildīgs darbs. "Koncerts būs divās daļās, un diviem cilvēkiem noturēt klausītāju uzmanību tā, lai nav garlaicīgi, nav nemaz tik viegli. Lai pietiktu enerģijas un veiklības, ir jāpasvīst." Problēmas ar gaidāmo vārda dienu sagādā vien tas, ka M. Brauns telefonā neprot uzlikt automātisko atbildētāju. Ja prastu, tad ierunātu: "Nenāciet ciemos, bet nāciet uz "Balto flīģeli"."

Komponists stāsta, ka viņam diezgan bieži iznāk pabūt Siguldā. Viņš piedalījies arī Siguldas 800 gadu svinību tapšanā, "tad bieži braukāju uz mēģinājumiem". M. Brauns gan atzīst, ka šī gada zeltaino rudeni nav paguvis skatīt Siguldas ainavās. "Bija jau sarunāts, ka brauksim, bet uznāca riebīgs lietus un brīvdiena bija jānotup mājās."