09.11.2012 13:20

Marta Ritova Ādažos dziedās par mīlestību, kas nebeidzas

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izrādē Martai ne vien jādzied, bet jāliek lietā arī savas aktieriskās dotības.  “Man tas ļoti patīk: tērpi, sajust emocijas un izlaist tās caur sevi,” teic dziedātāja. Izrādē Martai ne vien jādzied, bet jāliek lietā arī savas aktieriskās dotības. “Man tas ļoti patīk: tērpi, sajust emocijas un izlaist tās caur sevi,” teic dziedātāja. foto.delfi.lv

"Mūsu dvēseles ir mūžīgas. Lai vai kas notiktu, agrāk vai vēlāk mēs atkal satiksimies," teic jaunā dziedātāja, kura nedēļas nogalē kāps uz skatuves Ādažos.

Marta Ritova uzstāsies dejas izrādē "Mēs esam ceļotāji" Ādažu Kultūras centrā. "Pat ja cilvēks nomirst, tas nenozīmē, ka viņš pazūd no mūsu dzīves. Viņš ir tepat mums blakus," pirms koncerta par tā tematiku stāsta dziedātāja. Stāsts esot par mūžīgo mīlestību, kas nekad nebeidzas. Jaunās horeogrāfes ādažnieces Līgas Libertes dejas uzvedumā Marta izpildīs piecas dziesmas. "Izrādē viss ir saistīts: es dziedu, dejotāji dejo manu dziesmu pavadījumā, to papildina video projekcijas. Arī dziesmas ir ieturētas tajās pašās noskaņās – par mūžīgo dzīvību."

Sadarbība jaunajām māksliniecēm veidojusies organiski un abpusēji iedvesmojoši. "Līga mani uzaicināja piedalīties laikā, kad darbojos televīzijas šovā "O! kartes akadēmija". Viņa izteica vēlēšanos izrādei paņemt manu dziesmu "Man trūkst elpas". Tā viss sākās." Apskatot izrādes uzmetumu, radās jaunas idejas – nolemts, ka mūzika skanēs dzīvajā izpildījumā, un soli pa solim izrādi papildināja jau piecas Martas muzikālās kompozīcijas. "Dziesmas lieliski apvienojās ar dejām. Līgai nebija jālauza galva, ko un kā labāk salikt kopā," stāsta dziedātāja un pauž, ka veiksmīgā sadarbība bija pamudinājums uzrakstīt arī jaunu dziesmu, kas radīta īpaši izrādei. Jau iznācis arī mūzikas albums ar izrādes dziesmām.

Marta aktīvi turpina mācības Latvijas Universitātē Moderno valodu biznesa studijās. "Augstākajai izglītībai manā dzīvē ir ļoti nozīmīga vieta." Un, lai gan Martai nepatīk rudens, īpaši novembris, kad viss kļūst pelēks, šobrīd par to neesot laika domāt, jo darāmā netrūkst, sākusies gatavošanās Ziemassvētku pasākumiem.

Izrāde "Mēs esam ceļotāji" Ādažu Kultūras centra Skatītāju zālē notiks sestdien, 10. novembrī, plkst. 18.