Drukāt šo lapu
02.11.2012 13:05

Ziņģīte Mālpilī ar dvieļiem stāstīs un rādīs, kā 50 gadus nodzīvot bez iesnām

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tautskolotāja Inese Ziņģīte zina, ka skaistums slēpjas veselībā, bet veselība viegli iegūstama, praktizējot rīvēšanos ar dvieli. Tautskolotāja Inese Ziņģīte zina, ka skaistums slēpjas veselībā, bet veselība viegli iegūstama, praktizējot rīvēšanos ar dvieli. www.kekava.lv

Piektdien, 2. novembrī, plkst. 18 Mālpils Kultūras centrā viesosies tautskolotāja Inese Ziņģīte, kura plaši pazīstama ar izdaudzināto dvieļu rīvēšanās mākslu.

I. Ziņģīte stāstīs, kāds ir pareizs dzīvesveids, un demonstrēs, kā tikt pie veselības un uzturēt to. Viņa pati medicīnai un skaistumam pievērsusies traģiska likteņa pavērsiena dēļ. "Jaunībā lauzu mugurkaulu un astoņus gadus biju paralizēta. Slimnīcas un pansionāti, bet viss beidzās ar to, ka pati piecēlos no gultas. Tāpēc tagad braucu un mācu citus."


I. Ziņģīte lepojas, ka jau 50 gadus nav slimojusi ne ar gripu, ne ar saaukstēšanās slimībām. "Man nekad nav bijušas iesnas. 50 gadus neesmu bijusi pie ārsta un zinu, ka esmu vesela."

Ja I. Ziņģītes mācību pielīdzina jogai, kas sniedz līdzīgus rezultātus, viņa saka: "Joga priekš manis ir ākstīšanās. Tas ir tas pats, kas aiziet uz fitnesa nodarbību, notupties vienā pozā un skatīties, kā citi raustās." Tautskolotājas metode tiek īstenota no rīta: "Pēc dušošanās ir vērtīgi parīvēties ar dvieli. Tas ir tas pats, kas tika darīts ar zīdaini līdz gada vecumam, bet tiklīdz paliek vecāks, tad viss ķermenis tiek pakļauts imunitātes zaudēšanai."

I. Ziņģīte zina, cik lielu postu nodara slinkuma slimība, kas attur cilvēkus no aktivitātēm. Viņa iesaka pārbaudītu metodi: "Jāiet laikus gulēt. Priekš kam jāskatās visādi porņiki? Noskaties vienu sev interesējošu pārraidi – un gulēt. To pusstundu vai stundu, kamēr pa televizoru iet tie mēsli, izmanto no rīta. Vakarā ātrāk aizej gulēt, un no rīta pietiek ar pusstundu, lai visu izdarītu."

I. Ziņģīte uzskata, ka skaistums slēpjas tikai un vienīgi veselībā, jo, "ja tev ir otra pusīte, tad vakarā tāpat viss, kas sapičkāts, jānoņem no sejas. Un tad tavs fiziskais tizlums plus tava briesmīgā seja neiedvesmos nevienu vīrieti. Tā sieviete vienā mirklī var zaudēt savu seksapīlu".

Sarunas brīdī, ap vienpadsmitiem dienā, I. Ziņģīte atrodas Jelgavā. Savu rīta rituālu mājās Cēsu novada Nītaurē viņa paveikusi jau puspiecos no rīta. "Pabaroju dzīvniekus, atbraucu līdz Līgatnei, tad uz Rīgu un tagad jau esmu Jelgavā. Gaidu savas nodarbības. Man enerģijas pietiek visam. Vakarā vēl braukšu uz Rīgu taisīt savu biznesa projektu," savu ikdienu īsi raksturo tautskolotāja.