Drukāt šo lapu
25.10.2012 14:27

Gudrā pūce Šarlote Stopiņu bērniem palīdz iepazīt bibliotēku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Liela daļa no bibliotēkas apmeklētājiem tajā bija pirmo reizi. Liela daļa no bibliotēkas apmeklētājiem tajā bija pirmo reizi. www.stopini.lv

Lai mazajiem un jau lielākajiem Stopiņu novada Sauriešu bibliotēkas apmeklētājiem palīdzētu vieglāk orientēties tās telpās, turpmāk palīgā steigsies gudrā pūce Šarlote.

Pirmie ciemos pie Šarlotes atnāca Sauriešu bērnudārza vecākās grupiņas "Zīļuks" bērni. Kopīgā pastaigā tika iepazītas bibliotēkas telpas. Pārsteidzoši interesantas izvērtās diskusijas ar piecus līdz sešus gadus vecajiem bērniem par bibliotēku un grāmatām.


Bērniem ir pazīstami tādi jēdzieni kā "aizņemties", kas raksturo bibliotēkas galveno atšķirību no grāmatu veikala; "gudrība", "zināšanas", "lasītprasme". Sarunājoties un apskatot dažas krāsainas, skaistas grāmatiņas un aizpildot sagatavoto darba lapu, viņi uzzināja par svarīgākajām bibliotēkas funkcijām un grāmatu lielo nozīmi jebkura cilvēka dzīvē. Pasākuma otrā daļa bija veltīta galvenajām uzvedības normām bibliotēkā – pieklājībai un saudzējošai attieksmei pret grāmatām.

Pēc dažām dienām bibliotēku apciemoja Stopiņu pamatskolas pirmās klases bērni. Nodarbība ar viņiem notika bilingvāli. Bērni klausījās bibliotekāres stāstīto latviešu valodā, bet klases audzinātāja tulkoja krievu valodā. Skolēni, tāpat kā bērnudārza bērni, sadevušies ķēdītē un ar izsaucieniem: "O, cik daudz grāmatu!", izstaigāja bibliotēkas telpas. Sarunā ar "lielajiem" bērniem par bibliotēku jau vairāk tika pieminēti datori, grāmata tika raksturota kā zināšanu devēja.

Abu pasākumu dalībnieki iepazinās ar bibliotēku un tās darbību, redzēja, cik daudz skaistu, krāsainu un gudru grāmatu ir bibliotēkā. Bērni guva izpratni par to, ka bibliotēku bez maksas izmanto un tajā lasa grāmatas ļoti daudzi cilvēki.

No 35 abu pasākumu dalībniekiem 15 atzina, ka bibliotēkā ir pirmo reizi, tāpēc arī turpmāk pūce Šarlote izglītos mazos un lielos bibliotēkas apmeklētājus, informē Aija Sausiņa, Sauriešu bibliotēkas bibliotekāre.