Drukāt šo lapu
24.10.2012 17:00

Aicina iepazīties ar ķekavietes Rutas Bilandes pirmo dzejas krājumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Doles Tautas namā notiks ķekavietes Rutas Bilandes pirmā dzejas krājuma prezentācija. Doles Tautas namā notiks ķekavietes Rutas Bilandes pirmā dzejas krājuma prezentācija. www.tours.lv

26. oktobrī pulksten 18 Doles Tautas nama koncertzālē ceļu pie lasītājiem sāks novadnieces Rutas Bīlandes dzejas krājums "Dzīves bijums". 

 

Jaunā grāmata ir mūža garumā tapušu mirkļu, domu un sajūtu apkopojums. ""Dzīves bijums" gan nav dzeja literatūrkritikas akadēmiskajā izpratnē. Tie ir viena cilvēka pārdzīvojumi mūža garumā, kas raduši mājvietu baltās papīra lapās. Vārdi un domas, kas atnākuši pie autores," teic Dace Judina, publiciste un krājuma redaktore.

Viņa norāda, ka, iespējams, šodienas lasītājam, sevišķi gados jaunākiem, daži vārdi un jēdzieni liksies pasveši, atsevišķas domas – vecmodīgas. "Taču šī vēstījuma ētiskais kodols, dziļi cilvēciskā stīga, kas vijas cauri ik rindiņai, un labestīgums, pat aizverot šo grāmatiņu un noliekot to malā, kā maigs siltums paliek delnās," pārliecināta krājuma redaktore.

Dzejas krājuma autorei, astoņdesmitgadīgajai Rutai Bīlandei Liktenis devis daudz – lielu, stipru dzimtu, talantus – mūziku, vārda mākslu, mīlestību, atmiņas. Viņa ir bagāta, jo savas lielākās vērtības – spēju just un sajust – izsaka dzejā, rindiņās un vārdos, kas aizkustina un neatstāj vienaldzīgu.