Drukāt šo lapu
24.10.2012 12:33

Carnikavas dzelzceļa tilts iemūžināts pastmarkās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pastmarka, kurā attēlots tilts pār Gauju Carnikavā. Pastmarka, kurā attēlots tilts pār Gauju Carnikavā. www.pasts.lv

Uzņēmums "Latvijas pasts" klajā laidis pastmarku kopizdevumu, kas veltīts trīs Baltijas valstu dzelzceļa tiltiem, un viens no tiem ir tilts pār Gauju Carnikavā.

 

Pastmarku bloka dizaina autors ir igauņu mākslinieks Indreks Ilvess, un katras pastmarkas nominālvērtība ir Ls 0,55, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai uz Eiropas Savienības valstīm.

Pastmarku bloka tirāža ir 30 000 eksemplāru. Tā kā Dzelzceļa tilti ir Baltijas valstu kopizdevums, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā šīs pastmarkas ar vienotu dizainu un vienādā tirāžā tiek izdotas vienā dienā.

Paralēli šim pastmarku blokam Latvijas pasts izdevis atsevišķu pastmarku ar dzelzceļa tiltu Carnikavā – tās nominālvērtība ir Ls 0,35, un par šo summu iespējams pārsūtīt vienkāršu vēstuli Latvijas teritorijā. Pastmarkas tirāža ir 100 000 eksemplāru.

Carnikavas dzelzceļa metāla tilts savieno Carnikavu un Gaujas ciemu. Tas uzbūvēts 1950. gadā, un tā kopējais garums ir 220,8 metri, informē Zane Plone, VAS "Latvijas pasts" sabiedrisko attiecību speciāliste.