22.10.2012 15:37

Jūrmalā ar "Asiem priekšmetiem" viesojas fotogrāfs Leonīds Tugaļevs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jūrmalas pilsētas muzejā ikviens interesents aicināts apmeklēt fotogrāfa Leonīda Tugaļeva jaunāko darbu ciklu "Asi priekšmeti".

Izstāde "Asi priekšmeti" veltīta Alisei Kukainei, kura mākslinieku, fotogrāfu, režisoru un citu radošo personu aprindās pazīstama kā Elfs. Izstādes nosaukums izvēlēts, domājot par Elfu, tādā veidā akcentējot to, ka jebkura ikdienišķa saskarsme dažkārt var būt asa.


L. Tugaļevs, kas ir ievērojams laikmetīgās fotogrāfijas autors, izstādes ekspozīciju veidojis no desmit attēliem, kuros kā tematikas akcenti caurvijas asinsrites loki. Vienlaikus šī izvēlētā struktūra kontrastē un vieno izvēlētos mākslas darbus.

Cikla fotogrāfijas tiek būvētas, izmantojot shematiskas struktūras un pievēršoties procesam, vietām atkārtojot fotogrāfam svarīgus motīvus. Fotogrāfijās redzamas ne tikai ikdienas situācijas, bet arī nojaušama dziļa iesaistīšanās sajūtu problemātikā. Kā liecinieks bīstamam procesam, nejēdzīgumam vai vilšanās gaisotnei L. Tugaļevs pēta aso priekšmetu noslēpumaino spēku un eleganci, izmantojot reportāžas žanra elementus.

Fotogrāfs ar dokumentālo un portretu fotogrāfiju panākumus un atzinību starptautiskos projektos guvis jau septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Pēdējos gados autors pievērsies portretu deformēšanai, inscenētu notikumu fotografēšanai, piemēram, projektā "Baļļuks", un reportāžu veidošanai.

Izstāde "Asi priekšmeti" Jūrmalas pilsētas muzejā skatāma līdz 4. novembrim, vēsta aģentūra LETA.