13.10.2012 14:32

Goran Gora neikdienišķā saruna koncertā "Grēksūdze"

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai vienotos kopīgā lūgšanā par Latvijas bērniem, ikviens aicināts uz īpašu koncertu "Grēksūdze" Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. Viens no dalībniekiem baldonietis Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis teic, ka koncerts būs kā saruna, kas liks aizdomāties par "lielākām lietām" nekā ikdienišķās rūpes.

 

"Šis ir koncerts par ļoti sāpīgām un diskutablām tēmām. Tomēr es negribētu aprobežoties tikai ar vienu tēmu, proti – pret abortiem. Man drīzāk gribētos teikt – par dzīvību," pauž mūziķis. Viņš plašo kampaņu "Par dzīvību" izprot globālāk. "Man tas nozīmē būt nevis pret kaut ko, bet būt par iespēju dzīvot un iespēju dāvāt dzīvību. Tas ir tas cilvēcīgums un mana mēraukla." Mūziķis piebilst, ka aicina cilvēkus gatavoties sarunai un distancēties no vārda "koncerts".

Jānis stāsta, ka pēdējā gada laikā, līdz ar iesaistīšanos Rīgas Doma attīstības projektā "Mans Doms", arvien vairāk un vairāk iedziļinājies cilvēcības jautājumos. "Tādos jautājumos, kas ir lielāki par ikdienišķu sarunu ar līdzcilvēku." Koncertā mūziķis iecerējis izpildīt klausītāju jau iemīlēto "Stiprinieku" un kādu jaunas dziesmas pirmatskaņojumu. "Tā būs dziesma, kas top jaunam dziesmu ciklam. Neesam to vēl spēlējuši kopā ar grupu, un dziesma skanēs tieši tāda, kāda esmu to radījis."

Savukārt vaicāts, kā rit radošās gaitas krāsainajā rudenī, Goran Gora teic, ka šis gads pagājis teātra zīmē – komponējot mūziku izrādēm. Viņa plānos gan ir arī kāds pārsteiguma koncerts. "Šis ir ļoti aktīvs dzīves periods. Radošuma pārbaudes laiks. Jau kopš augusta regulāri pārbaudu sevi, cik liela manī vēl ir radošā kapacitāte," smaidot stāsta mūziķis.

Koncerts, kas noslēgs septembrī aizsākto kampaņu "Par dzīvību", notiks svētdien, 14. oktobrī pulksten 18. Līdzās tradicionālo kristīgo konfesiju pārstāvju uzrunām sirsnīgus un muzikālus priekšnesumus sniegs arī Jolanta Gulbe, "Ladies Sweet", Evita Zālīte, Jānis Kurševs un citi mūziķi. Koncerta "Grēksūdze" moto ir "... es esmu zieds Dieva rokām sēts, Viņa dārzā jau sen biju paredzēts..." Koncerta dalībnieki un klausītāji vienosies kopīgā lūgšanā par Latvijas bērniem.