12.10.2012 15:14

"Latvieša lūgšanu dziesmas" Piņķu baznīcā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Koris "Pa Saulei" un tās diriģenti Jānis un Marta Ozoli. Koris "Pa Saulei" un tās diriģenti Jānis un Marta Ozoli. www.gribudziedāt.lv

27. oktobrī Piņķu Jāņa baznīcā pulksten 18 Garkalnes novada jauktais koris "Pa saulei" aicina visus Babītes novada iedzīvotājus ieklausīties dvēseliskākajās latviešu autoru dziesmās.

 

Koncertā "Latvieša lūgšanu dziesmas" apvienos diriģenti Jānis un Marta Ozoli. Koncertprogramma ir izveidota, apkopojot skaistākos latviešu komponistu darbus, kas simbolizē katra latvieša dvēselisko saikni ar Dievu, šīs saiknes noturību un atspoguļojumu latvietim tik neatņemamā un svarīgā gara izpausmes veidā kā mūzika. Tā būs dzirdami skaistākie latviešu autoru darbi no Imanta Kalniņa, Lūcijas Garūtas, Andreja Jurjāna, Pētera Butāna, Ērika Ešenvalda, Zigmara Liepiņa un citu autoru daiļrades.

Garkalnes novada jauktais koris "Pa saulei" ir dibināts 2009. gadā, un nesenajā pastāvēšanas vēsturē tas jau paspējis izcīnīt zeltu starptautiskajā koru konkursā Itālijas pilsētā Rimini, kurā diriģente Marta Ozola ieguva konkursa labākās diriģentes balvu. Tāpat koris XIII Latvijas koru saietā brāļu Jurjānu memoriālajā muzejā Ērgļu novada Meņģelos koru konkursā "Par latviešu tautas dziesmas brāļu Jurjānu apdarē skatuviskāko izpildījumu" izcīnīja uzvaru un ceļojošo Meņģeļu balvu. Savukārt 2011. gadā VII starptautiskajā koru konkursā "Varsovia Cantat", kas norisinājās Polijas galvaspilsētā Varšavā, koris ieguva Sudraba Liru.

No starptautiskā koru konkursa "Tonen 2000", kas notika šogad no 28. līdz 30. septembrim, Garkalnes novada jauktais koris "Pa saulei" Latvijā atgriezās ar trīs godalgotām medaļām. Tautas mūzikas kategorijā garkalnieši aizdziedājušies līdz otrajai vietai, Laicīgās mūzikas kategorijā – tāpat ieguva otro vietu, savukārt Garīgās mūzikas kategorijā – trešo vietu.