09.10.2012 18:06

Ikšķiles "Nona" aicina dziedātgribētājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ansambļa "Nona" dziedātājas un tā vadītājs Juris Kalniņš. Ansambļa "Nona" dziedātājas un tā vadītājs Juris Kalniņš. www.ikskile.lv

Tradīcijām bagātais Ikšķiles novada sieviešu vokālais ansamblis "Nona" aicina savās rindās ikvienu dziedāt gribošu un spējīgu sievieti.

 

Vokālais ansamblis dibināts tālajā 1969. gadā, un jau 12 gadu to vada diriģents Juris Kļaviņš. Tapšanas brīdī ansamblī dziedāja piecas dziedātājas, bet pērn jauno dziedāšanas sezonu sāka astoņas dalībnieces.

Ansamblis apvieno ārstes, juristes, grāmatvedes un citu profesiju pārstāves, un ikvienai no tām ir sava misija. Pedagoģes ansamblī uztur mācīšanās procesu, ārstes rūpējas par "dziedāšanas no sirds" esamību, grāmatvedes un juristes ir drošais balsts ceļojumu laikā, bet spēku un dzirksteli ansamblī "ienes" jauno dziedātāju balsis.

Dziedātājas četrbalsīgi izpilda latviešu komponistu, piemēram, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un citu latviešu dižgaru darbus, kā arī tautasdziesmas, garīgos dziedājumus un ārzemju mūzikas šedevrus.

Ar panākumiem "Nona" uzstājies republikas mēroga skatēs, koncertē gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Sīkāka informācija pa tālruni 29605561 (vadītājs Juris Kāviņš).