Drukāt šo lapu
05.10.2012 09:41

Rāmavā prezentēs audiogrāmatu par Doktoru Dūlitlu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Grāmatas prezentācijā būs iespēja ziedot  dzīvnieku patversmei. Grāmatas prezentācijā būs iespēja ziedot dzīvnieku patversmei. arhīvs

6. oktobrī Ķekavas novada Rāmavā starptautiskās izstādes "Lauksaimniecības tehnika. Lauku sēta. Šķirnes trusis" laikā Rīgas dzīvnieku patversmes "Ulubele" stendā paredzēta audiogrāmatas "Stāsts par Doktoru Dūlitlu" prezentācija.

 

Grāmatas prezentācija sāksies pulksten 12. Tās laikā gaidāmi konkursi, pārsteigumi, tikšanās ar "Ulubeles" lielajām lellēm Ullu un Belli, iespēja samīļot četrus "Ulubeles" iemītniekus – spriganos kucēnus un sirsnīgo kucīti, kura atņemta mocītājiem Bolderājā, kā arī būs arī iespēja atbildīgi izlemt par kāda dzīvnieciņa adopciju.

Tā kā Dūlitls ir pazīstams kā nesavtīgs dzīvnieku mīlētājs un aizstāvis, katrs, kurš nopirks audio grāmatu, varēs palīdzēt pamestiem dzīvniekiem, jo desmit santīmi no katra kompaktdiska tiks ziedoti Rīgas dzīvnieku patversmes "Ulubele" rūpju bērnu uzturēšanai un ārstēšanai, vēsta aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka starptautiskā izstāde izstāžu kompleksā "Rāmava" Valdlaučos, Ķekavas novadā, norisināsies no 4. līdz 7. oktobrim.

Jāpiebilst, ka angļu rakstnieks un dzejnieks Hjū Loftings 1920. gadā sarakstīja pirmo stāstu par labestīgo dakteri, kurš saprot zvēru valodu. Lasītāji Dūlitlu tik ļoti iemīlēja, ka šos stāstus rakstnieks turpināja sacerēt līdz pat savai aiziešanai 1947. gadā, tā radot veselu sēriju par doktoru Dūlitlu. Šoreiz leļļu teātra aktieri Pēteris Šogolovs un Laila Kirmuška iedzīvinājuši klasisko pirmā stāsta versiju, kas līdz šim nav bijusi ne ierakstīta, ne izdota.

Mūziku darbam sarakstījis Ungars Savickis, bet ieraksta noformējumā izmantoti paša autora zīmējumi. Vāka dizainu veidojusi Gunita Rauba.