25.09.2012 14:26

Sigulda aicina visus gleznot

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mākslas darbu radīšanas akcija pie pils norisināsies septembra pēdējā un oktobra pirmajā nedēļas nogalē.

 

Iemūžināt krāsās abas Siguldas pilis un Gaujas senleju otro gadu pēc kārtas aicina akcija "Glezno visi". Šogad tā notiks 29. un 30. septembrī un 6. un 7. oktobrī. Šajās dienās no pulksten 12 līdz 15 ikviens gleznot gribētājs ir gaidīts pie Siguldas Jaunās pils un pilsdrupām. Katrā akcijas dienā no pulksten 15 līdz 16 Jaunās pils dārzā paredzēta iepriekšējās stundās tapušo darbu izstāde.

Norises rīkotāji aicina ņemt līdzi savas krāsas un papīru. Siguldas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte, gan piebilst: gleznošanai varēs nodoties arī nejauši garāmgājēji, kas, vērojot akciju, izjutīs vēlmi pamēģināt iemūžināt gleznaino pilsētu, bet nebūs paņēmuši līdzi krāsas, papīru un otas. Tas viss būs pieejams arī akcijas vietā.

"Pērn secinājām – svarīgi dalībnieki ir nejaušie garāmgājēji, kas [uz Jauno pili vai pilsdrupām] nedodas ar nolūku gleznot, bet [ejot garām akcijas vietai] izlemj pievienoties gleznotājiem," teic J. Borīte.

Viņa atzīst: pērn, akcijas pirmajā gadā, arī ievērojusi, ka gleznot gribētāji nav tikai siguldieši. Iznācis, piemēram, iepazīties ar viesiem no Ķekavas.

Lai stiprinātu iedvesmu, akcijas norises vietā skanēs mūzika. Pārsvarā tā būšot instrumentāla, taču par norises galveno dziesmu (kam arī saņemta autoru piekrišana) izvēlēta "Prāta vētras" kompozīcija "Rudens". Tās vārdus: "Laid savus putnus ārā no būriem, uz kurieni tie lidos, tur arī mēs, " iespējams, var uzskatīt par akcijas moto.