Drukāt šo lapu
24.09.2012 13:05

Andele, izklaides un rudens labumi gadatirgū Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

30. septembrī no pulksten deviņiem Siguldas Svētku laukumā notiks rudens gadatirgus "Veselības krājumi ziemai".

 

Tirdziņā notiks tradicionālā andele ar rudens meža un dārza veltēm – āboliem, bumbieriem, dārzeņiem, ogām, sēnēm u. c. Veselības saglabāšanai rudens vējos piedāvājumā būs medus, ogu sīrupi, pirts lietas, dažādas zāļu tējas un svaigi spiestas sulas.

Aktīvākajiem tirdziņa apmeklētājiem no pulksten 11 būs pieejamas arī izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes, piemēram, "Electrolux" veloblenderis, ar kuru varēs uzmīt gardu un veselīgu kokteili, turklāt visi interesenti varēs saņemt padomus, kā ikdienā mazināt enerģijas patēriņu. Jauniešu iniciatīvu centra "Mērķis" radošajās darbnīcās jaunākajiem apmeklētājiem būs iespēja pīt krāsainās dzīparu "Draudzības pīnes", kā arī apgleznot un izkrāsot rudens ražas karaļus - ķirbjus.

Kopā ar zemnieku saimniecības "Upesgravas" enerģijai tiks spiestas dārzeņu sulas un ēsta spēka putru, bet harmonijai – kopīgi tiks meklētas pasaules līdzsvaru.

Savukārt no pulksten 12 kopā ar brāļiem Dukuriem, Šiciem un grupas "Dzelzs vilks" mūziķiem būs iespējams iemācīties Olimpiskās dienas akcijas "Pavingrosim" vingrojumu kompleksu veselīgas miesas un gara saglabāšanai, aicinot cilvēkus pievērsties veselīgam un aktīvam dzīvesveidam. Pulksten 13.30 notiks jaunās sezonas kultūras pasākumu ielūgumu izloze, informē Ilze Jakubovska, Siguldas pilsētas kultūras nama pasākumu režisore un organizatore.