14.08.2018 07:43

Ievu Puķi darbam iedvesmo jebkura vieta pie dabas, kur maz cilvēku. Ekspresjautājumi aktrisei

Autors  "Kodols"
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ievu Puķi darbam iedvesmo jebkura vieta pie dabas, kur maz cilvēku. Ekspresjautājumi aktrisei Lauris Vīksne un publicitātes

Pagājušo nedēļu aktrise Ieva Puķe pavadīja laukos kopā ar ģimeni, bet jau šonedēļ viņa kopā ar teātri dosies tradicionālajās viesizrādēs uz Rīgu, lai Dailes teātra Mazajā zālē skatītājiem 17. un 18. augustā piedāvātu vienu no iepriekšējās sezonas veiksmīgākajām izrādēm – "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta".

"Tas ir stāsts par lielu un bagātu ģimeni pagājušā gadsimta 50. gados, kura dzīvo Amerikas dienvidu štatos. Ģimene sanāk kopā, lai svinētu tēta dzimšanas dienu, bet vakara gaitā svinības pārvēršas par ģimenes savstarpējo attiecību krīzi, turklāt gadiem krātie meli vienam pret otru un sevi pašu nebūt nav sliktākais, ko viņi visi kopā lobīs kā sīpolu – kārtu pēc kārtas..." aktrise stāsta par izrādi.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Neesmu ekstrēms cilvēks, tādēļ laikam pats ekstrēmākais ir tas, ka savulaik aizgāju mācīties uz Kultūras akadēmijas Teātra fakultāti.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
Noteikti abu meitu – Katrīnas (11) un Marijas (4) – dzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mana ģimene un daba. Jebkura vieta pie dabas, kur maz cilvēku.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?
Laikus iet gulēt, vismaz mēģināt. Un dzert daudz ūdens, citādi šajā karstajā laikā var pārvērsties par mūmiju.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?
Vai! Dažreiz ļoti vēlu eju gulēt, kas ir pretēji veselīgajam, ko cenšos darīt. Kaitīgajiem ieradumiem droši vien var pieskaitīt arī manu neiecietību.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Ir bijis tik daudz skaistu notikumu... Noteikti Gidona Krēmera un "Kremerata Baltica" viesošanās Cēsu koncertzālē, ko, par laimi, izdevās izbaudīt.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu redzēt/izlasīt citiem?
Visiem uzbāžos ar armēņu mūka un dzejnieka Narekas Grigora "Žēlabu grāmatu". Tā ir brīnišķīga lūgšanu grāmata, uzrakstīta ļoti skaistā dzejiskā valodā. Tā ir lūgšana no sirds uz sirdi! Neesmu kristiete, bet lasot jūtu sirdī ielīstam kaut ko īstu un tīru, kas mūsdienās notiek reti.

Kādu mūziku klausāties?
Klausos visu, kas skan, un atkarībā no garastāvokļa. Tā var būt Raimonda Paula dziesmu plate ar Noru Bumbieri un Viktoru Lapčenoku. Bet tikpat labi tā var būt mūzika, sākot ar Brāmsu, Bahu un Mocartu un beidzot ar popmūziku.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mājās. Tikai un vienīgi. Par aktiera algu pusdieno mājās, turklāt mans vīrs (Valmieras Drāmas teātra aktieris Krišjānis Salmiņš – red.) ļoti garšīgi gatavo.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Valmieras Drāmas teātri! Nākamajā sezonā šeit būs dažādas pārmaiņas, jo teātra bufetē saimniekos "Valmiermuiža", bet mēs piedāvāsim interesantas, labas un jaukas izrādes.