09.08.2018 09:22

Jaunciema osta augusta beigās aicina uz diviem koncertiem

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunciema osta augusta beigās aicina uz diviem koncertiem publicitātes

29. un 30.augustā Jaunciema ostas laivu šķūnī notiks tradicionālie ezera mūzikas koncerti. 29.augustā ikviens aicināts uz komponista Valta Pūces mūzikas koncertu "Notiksies kam jānotiek".

Kā stāsta koncertu rīkotāju pārstāve Indra Sproģe, tajā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa (balss), Raimonds Ozols (vijole, balss), Raimonds Macats (čells, taustiņi, harmonika), Mārcis Auziņš (ģitāras), Andris Grunte (bass), Ugis Krūskops (sitamie instrumenti), Valts Pūce (klavieres, balss), kā arī vēl divi Noslēpumaini Mākslinieki.

Koncertā skanēs Valta Pūces dziesmas no grupas "Marana" programmām, kā arī mūzika no uzvedumiem un teātra izrādēm, tostarp leģendārās Dailes teātra izrādes "Šveiks", ar Pētra Brūvera, Aivara Neibarta, Raimondas Vazdikas, Kārļa Vērdiņa un Ērika Ādamsona vārdiem.

Savukārt 30. augusta vakarā šeit muzicēs Jaunciema ostas festivāla orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā, operdziedātāja Sonora Vaice (soprāns), Raimonds Ozols (vijole), ģitārists Mārcis Auziņš, Raimonds Macats (mutes harmonikas) un Maestro Raimonds Pauls.

"Koncerta pirmajā daļā skanēs operešu mūzika, kas radīs nepiespiestu koncerta atmosfēru. Arī Soliste Sonora Vaice ar skatuvisko šarmu un aktrises talantu klausītājus uz īsu brīdi ievedīs skaisto melodiju pasaulē... Šoreiz – operešu pasaulē, kur dominē humors un mīlas dziedājumi. Būs arī daži pārsteigumi, kurus šobrīd neatklāsim..." saka Indra Sproģe, piebilstot – latviešu komponista Marģera Zariņa mūzika koncertzālēs skan nepelnīti reti, tāpēc šoreiz lai koncertā skan mūzika no kinofilmas "Pie bagātās kundzes".

"Uz īsu brīdi pieskarsimies arī Elgas Īgenbergas daiļradei, kas šobrīd šķiet naiva, melodiska un humora pilna." Koncertā īpaša loma piešķirta Jaunciema ostas orķestrim Gunta Kuzmas vadībā, kas atskaņos Brāmsa un Dvoržāka simfoniskās dejas. "Īsumā: pirmās daļas koncerta koncepcija radīs milzīgu prieka emociju mutuli jebkuram klausītājam – būs gan smiekli, gan asaras."

30. augusta koncerta otrās daļas noslēgumā māksliniekiem uz skatuves solījies Maestro Raimonds Pauls. Orķestris un maestro atskaņos Rapsodiju un popūriju no kinofilmas "Teātris" Artūra Maskata aranžējumā.

"Maestro iepriekšējā reizē šos skaņdarbus atskaņoja diriģenta Marisa Jansona vadībā kopā ar LNSO Lielajā ģildē, taču šoreiz lai skan Gunta Kuzmas vadītais festivālorķestris Jaunciema ostā," piebilst I. Sproģe.