Drukāt šo lapu
31.07.2018 09:24

Šonedēļ sākas Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Collegium Musicum Riga” un Māris Kupčs “Collegium Musicum Riga” un Māris Kupčs publicitātes

Svētdien, 4. augustā, Mākslas muzejā "Rīgas birža" ar atklāšanas koncertu "United tastes" sāksies tradicionālais Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls. Atklāšanas koncertā muzicēs senās mūzikas ansamblis "The Beggar's Ensemble" no Francijas, kā arī Latvijā dzimusī klavesīniste Darja Zemele.

Kā stāsta festivāla rīkotāji, līdz pat 2.septembrim dažādās Rīgas koncertvietās rīdzinieki un pilsētas viesi tiks aicināti izbaudīt krāšņu koncertu programmu. Festivālā būs iespēja dzirdēt izcilus senās mūzikas interpretus un grupas – "4 Times Baroque" no Vācijas, "The Beggar's Ensemble" no Francijas, "Neymann Ensemble" no Latvijas, baroka kori "Collegium Choro Musici Riga", baroka orķestri "Collegium Musicum Riga" diriģentu Franka Emanuela Komtē un Māra Kupča vadībā, kā arī solistus Rinaldu Kandalincevu, Ilzi Grēveli, Montu Martinsoni, Maiju Kļaviņu un citus senās mūzikas profesionāļus.

Festivāla vadītājs – diriģents Māris Kupčs – nenogurdinoši īsteno misiju atskaņot un iepazīstināt gan uzticamos klausītājus, gan skeptiķus ar senās mūzikas nebeidzamajiem dārgumiem, padarot seno mūziku tuvu un saprotamu: "Festivāla mākslinieki ikvienu koncertu atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu oriģināliem vai to kopijām, īpaši pietuvinot laikam, kurā mūzika tapusi. Šādi, uzburot maģisku atmosfēru, ikvienam ir iespēja izjust baroka un agrīnā klasicisma laikmetu elpu."

Koncerti notiks iemīļotās senās mūzikas klausītāju koncertu norises tvietās: Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā, Mākslas muzejā "Rīgas Birža" un Mazajā ģildē.