Drukāt šo lapu
12.07.2018 11:42

Simpozijā Ziedoņa muzejā tiksies reģionālo muzeju pārstāvji

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Simpozijā Ziedoņa muzejā tiksies reģionālo muzeju pārstāvji arhīvs

16. jūlijā Imanta Ziedoņa muzejā trešo reizi tiksies reģionālo muzeju pārstāvji, lai kopīgi apspriestu muzeju darbības veiksmes un neveiksmes, nākotnes plānus, kā arī smeltos iedvesmu nākamajām sezonām, informēja muzejā.

Simpozija programmā paredzēta gan semināra dalībnieku saliedēšanās un komunikācijas stiprināšana, gan diskusijas un radošās darbnīcas par muzeju darbības attīstību, kā arī sarunas un kontaktu veidošana dienas noslēgumā. Ieeja muzeju darbiniekiem, iepriekš reģistrējoties, ir bez maksas.

Kā pastāstīja Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors Jānis Holšteins-Upmanis, Latvijas muzeju vide mūsdienās piedzīvo un pieprasa pārmaiņas, jo mainījusies muzeju patērētāju kultūra, kas pieprasa jaunas vēsmas pieejā un piedāvājumā.

"Nepieciešamas pārmaiņas, lai nodrošinātu muzeju konkurētspējīgu pastāvēšanu, kā arī mūsdienīgu un saistošu piedāvājumu, tai pašā laikā saglabājot muzeja funkcijas - kultūras mantojuma saglabāšanu, krājuma veidošanu un aizsardzību, pētniecību un popularizēšanu. Muzeju darbinieki ik dienu sastopas ar aizvien jauniem izaicinājumiem, taču izaicinājumus visvieglāk pārvarēt, daloties pieredzē un zināšanās," norādīja Holšteins-Upmanis.

Šī gada semināra tēma ir "Komunikācija muzejā", un tajā tiks meklēti ceļi, kā uzlabot muzeju darbinieku individuālās un komandas komunikācijas prasmes, kā arī kopā ar ekspertiem tiks aktualizētas dažādas muzeju savstarpējās sadarbības un komunikācijas iespējas gan nozares iekšienē, gan ārpus tās.

Pasākuma programmā no plkst.10 līdz 20 paredzētas daudzas ar nozari saistītas aktivitātes. Diena sāksies ar semināra dalībnieku savstarpējo komunikāciju stiprinošām aktivitātēm ar komandu saliedēšanās speciālistiem no aktīvā tūrisma centra "Eži", savukārt pēc kopīgām pusdienām turpināsies ar lekcijām par tādām nozīmīgām tēmām kā muzeju savstarpējā mijiedarbība nozarē un muzeju sadarbība ar sabiedrību.

Pasākumā būs iespēja diskutēt ar Rakstniecības un mūzikas, Imanta Ziedoņa un Aleksandra Čaka muzeju pārstāvjiem, kā arī saņemt vērtīgus padomus no domnīcas "Creative Museum" un komunikācijas vadības aģentūras "Deep White". Turklāt visas dienas garumā darbosies arī "Ideju banka", kurā ikkatram būs iespēja pievienot savu priekšlikumu muzeju darbības attīstībai.