Drukāt šo lapu
29.06.2018 11:03

Vasaras svētdienās Dubultu baznīcā Jūrmalā norisināsies ērģeļmūzikas festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vasaras svētdienās Dubultu baznīcā Jūrmalā norisināsies ērģeļmūzikas festivāls jurmala.lv

No 1. jūlija līdz 26. augustam Dubultu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā jau vienpadsmito gadu notiks starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "Vox angelica" ('Eņģeļa balss'), katru svētdienu plkst. 18.00 aicinot uz muzikāli daudzveidīgiem koncertiem ar ērģelnieku, dziedātāju un instrumentālistu piedalīšanos, kā arī ērģeļu solo koncertiem.

Festivāla atklāšanas koncertā 1. jūlijā plkst. 18.00 muzicēs trīs ērģelnieki no Brazīlijas – Džanīne Mundštoka (Jeanine Mundstock), Benedito Rosa (Benedito Rosa) un Aleksandrs Fricens da Roša (Alexandre Fritzen da Rocha). Savā koncertprogrammā viņi atskaņos gan Eiropas ērģeļmūzikas komponistu darbus, gan arī sniegs ieskatu brazīliešu komponistu mūzikā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Astra Šēnberga.

Citos koncertos kopā ar ērģelniekiem Jolantu Barinsku, Ilonu Birģeli, Larisu Bulavu, Vitu Kalnciemu, Aiju Zinģīti, Jāni Pelši un Edīti Alpi festivāla koncertos muzicēs spilgti solisti – dziedātāji Evija Martinsone, Krišjānis Norvelis, Juris Vizbulis, Laura Purena, kā arī instrumentālisti Jāzeps Jermolovs (vijole), Indris Egle (oboja) un Edgars Saksons (sitaminstrumenti). 29. jūlijā ar ērģeļmūzikas solokoncertu festivālā piedalīsies profesors Geiss van Shonhovens (Gijs van Schoonhoven) no Holandes.

Festivāla tematiskais spektrs ir ļoti plašs un tas allaž piedāvā klausītājiem augsta līmeņa profesionālas mākslas baudījumu. Par vienu no ērģeļmūzikas festivāla "Vox angelica" vizītkartēm ir kļuvusi videoprojekcija uz ekrāna, kas ļauj vērot ērģelnieka, kā arī pārējo, balkonā esošo mūziķu spēli tuvplānā, sniedzot iespēju novērtēt šī bagātīgā instrumenta spēles nianses un ērģelnieku meistarību, norāda domes pārstāve.

Ar regularitāti un augsto māksliniecisko kvalitāti festivāls savā pastāvēšanas gaitā ir iemantojis popularitāti jūrmalnieku un pilsētas viesu vidū, saņēmis Jūrmalas pilsētas gada balvu kultūrā 2008 par izcila kultūras projekta realizāciju un gada balvu kultūrā 2017 nominācijā "Skatītāju simpātija".

Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla "Vox angelica" norisi atbalsta Jūrmalas pilsēta un Valsts kultūrkapitāla fonds, vēsta A. Šēnberga.