Drukāt šo lapu
17.05.2018 11:44

Trīs Osokini ar jaunu koncertprogrammu piedalīsies Jūrmalas festivālā

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Trīs Osokini ar jaunu koncertprogrammu piedalīsies Jūrmalas festivālā Jānis Romanovskis

26. jūlijā trīs izcilie pianisti Osokini ar jaunu programmu piedalīsies Dzintaru koncertzālē notiekošajā ikgadējā Jūrmalas festivālā. Jāatgādina, ka tieši uz šīs skatuves pirms trim gadiem notika pirmais leģendārais "Trīs Osokinu" koncerts.

Pianisti – tēvs Sergejs un dēli Andrejs un Georgijs – atzīst, ka ar lielu prieku uz Dzintaru koncertzāles skatuves atgriezīsies arī šovasar, piedāvājot jaunu un daudzveidīgu programmu, sākot no Baha klavierkoncertiem, līdz pat Rahmaņinova un Ravēla sarežģītajām un izsmalcinātajām partitūrām. "Šoreiz koncerta programma atšķirsies ar to, ka koncerta sākumā un beigās muzicēsim kopā ar orķestri, taču tāpat kā allaž koncerts ļaus iepazīt, cik spilgta individualitāte esam katrs no mums. Jebkurš "Trīs Osokinu" koncerts mums ir liels izaicinājums, jo tiek gatavoti īpaši pārlikumi divām un trim klavierēm. Šajā koncertā pirmo reizi būs dzirdami mūsu visu trīs veidoti pārlikumi," gaidāmo koncertu ieskicē mūziķi. 

Sergejs Osokins par šo koncertu saka: "Man kopīgais koncerts ar dēliem ir divkārši svētki: profesionālie un ģimenes svētki. Turklāt šī prieka un pacēluma izjūta attiecas ne tikai uz pašu uzstāšanos, bet arī uz visu koncerta sagatavošanas laiku – sākot ar ieceri, repertuāra izvēli un programmas izveidi. Mums ne tik bieži izdodas sapulcēties kopā, un šī ģimenes, dziļi personiskās saskarsmes un tai pašā laikā kopīga radošā darba apvienojums sniedz retu, ne ar ko nesalīdzināmu prieku."

"Vienmēr prieks satikt tuvus cilvēkus, it īpaši uz vienas skatuves! Man mūsu kopējie koncerti katru reizi izraisa tikai jaunas emocijas, paplašina redzesloku un jauc robežas," piebilst dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins, bet viņa vecākais brālis Andrejs teic: "Man šie koncerti ir ļoti īpaši, jo katrā no tiem katra pianista spilgtā individualitāte, enerģija un dvēsele papildina pārējos, kopā veidojot unikālu un nevienā citā koncertā neredzētu saskaņu. Šī īpašā atmosfēra veidojas arī, pateicoties brīnišķīgajām "Yamaha CFX" klavierēm, kas tiks atvestas no Polijas speciāli šim koncertam. Muzicēt kopā ar brāli un tēvu ir neaprakstāms prieks, bet arī ļoti liela atbildība, jo katra koncerta publika sagaida īpašu notikumu ar krāšņu programmu, tādēļ tai ir jābūt ļoti pārdomātai, daudzveidīgai un jāveido kāpinājums līdz pat spilgtai kulminācijai koncerta beigās."

Šā gada sākums pianistiem bija ļoti īpašs, jo janvārī klajā nāca pirmais Osokinu studijas albums "Trīs Osokini latviešu klaviermūzikā", kas veltīts latviešu klaviermūzikas jau zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem; februārī izcilie mūziķi koncertēja Polijā; Georgijs Osokins uzstājās Vācijā kopā ar orķestri "Mitteldeutsche Kammerphilharmonie". Pavasarī Andrejs Osokins sniedza solokoncertu Berlīnē un Ņujorkā un kopā ar dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo ar koncerttūri "No Baltijas uz Atlantiju" viesojās lielākajās ASV pilsētās, bet šomēnes viņam tika pasniegts Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas goda apbalvojums, ieceļot pianistu par Akadēmijas asociēto biedru. Jāpiebilst arī, ka 22. jūnijā – mēnesi pirms Jūrmalas festivāla – visi trīs mūziķi ar latviešu mūzikas koncertu uzstāsies Mazajā Mežotnes pilī.