Drukāt šo lapu
07.05.2018 12:54

Foto: "Zodiaks", "Sīpoli" un "Turaidas Roze" Ādažos satiekas ģitārista Aivara Gudrā jubilejas koncertā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: "Zodiaks", "Sīpoli" un "Turaidas Roze" Ādažos satiekas ģitārista Aivara Gudrā jubilejas koncertā Evija Eisimonte

Ar vērienīgu koncertu un publikas ovācijām, atklājot koncertturneju "Dvēseles 6 stīgas", svētdien Ādažu kultūras centrā tika svinēta izcilā ģitārista Aivara Gudrā 60 gadu jubileja.

Koncerta programmā skanēja Imanta Kalniņa, Jāna Lūsēna un Mārtiņa Brauna lieliskās instrumentālās kompozīcijas un populārie hīti no 80. gadu un vēlākas daiļrades – "Lielais Alberts", "Elpo", "Nelaid, māte, bērnus mežā", "Apvij rokas", fināls no mūzikas kinofilmai "Pūt, vējiņi", "Taisnība", "Tēvu zeme" u.c. skaņdarbi.

Koncertā piedalījās arī paši komponisti Jānis Lūsēns un Mārtiņš Brauns, kuri uz skatuves bija apvienojušies izcilu mūziķu komandā ar dziedātājiem Olgu Rajecku, Zani Gudro, Ievu Sutugovu, Uģi Rozi un Zigfrīdu Muktupāvelu, mūziķiem Raimondu Ozolu, Juri Kristonu, Modri Laizānu, Rūdolfu Dankfeldu, Andi Klučnieku.

Un, protams, pašu Latvijas "zelta ģitāristu" Aivaru Gudro, kurš pēc koncerta bija laimīgs un pateicīgs: "Labākais veids, kā svinēt savu dzimšanas dienu, ir muzicēt kopā uz vienas skatuves ar izciliem mūziķiem, ar kuriem esam draugi gan uz skatuves, gan ikdienas dzīvē."

Nākamie Aivara Gudrā jubilejas koncerti "Dvēseles 6 stīgas" notiks: 10. maijā Jelgavas kultūras namā, 11. maijā Valmieras kultūras centrā, 12. maijā Liepājas OC Rožu zālē, 18. maijā Rīgā, VEF Kultūras pilī, 19. maijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 2. jūnijā Latgales vēstniecībā GORS.