Drukāt šo lapu
02.05.2018 12:27

Foto: Ikšķilē izskanējis Latvijas vokālo ansambļu festivāls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ikšķilē izskanējis Latvijas vokālo ansambļu festivāls Ikšķiles novada pašvaldība

Ikšķiles novadā aizvadīts IV Latvijas vokālo ansambļu festivāls "Mūsu dziesma Latvijai". Festivālu rīkoja vokālais ansamblis "Gaudium" sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību.

Festivāla pirmajā dienā dalībnieki piedalījās meistarklasēs kopā ar vokālās grupas "Latvian Voices" mūziķēm Lauru Jēkabsoni un Zani Stafecku.

Nākamajā dienā festivāla ietvaros Ikšķiles ev.lut. Sv.Meinarda baznīcā notika garīgās mūzikas koncerts. Kā vēsta Ikšķiles novada pašvaldība, to atklāja draudzes mācītāja Dzintara Laugaļa uzruna un kopīgi nodziedātā festivāla himna "Dzīve pilna mūzikas", kuras mūzikas autors ir Didzis Rijnieks. Garīgās mūzikas koncertā piedalījās vokālie ansambļi: "Gaudium" (Ikšķile), "Noktirne" (Naukšēni), "Priekā" (Cīrava), "Saime" (Ogresgals), "Eliksīrs" (Bauska) un Rūjienas Sv. Bērtuļa baznīcas draudzes ansamblis.

Lai arī koncertā izskanēja vairāk garīga rakstura dziesmas, repertuārā lieliski iekļāvās arī latviešu tautasdziesma "Vakarā" Didža Rijnieka apdarē, Raimonda Paula dziesma "Atdziedi, dvēsele!" un citi laicīga rakstura darbi.

Festivāla noslēdzošais koncerts noritēja Ikšķiles tautas namā. Tā ieskaņā klātesošos uzrunāja Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Saratovs: "Latvieši ir dziedājuši vienmēr, arī tad, kad viņi varbūt vēl sevi neapzinājās kā latvieši, arī tad, kad tapa mūsu valsts simts gadus atpakaļ, un tad, kad bijām pazaudējuši šo savu valsti, un bija, protams, obligātais repertuārs, ko visi arī dziedāja. Bet bija arī tautasdziesmas, kuras nekad nemainījās, bija patriotiskās dziesmas ar zemtekstu – un savējie vienmēr to saprata..." Viņš pateicās vokālā ansambļa "Gaudium" vadītājai Ingunai Rijniecei par ieguldīto darbu festivāla organizēšanā.

Noslēguma koncertā uzstājās tādi vokālie ansambļi, kā "Stīga" (Rīga) Rūjienas Sv. Bērtuļa baznīcas draudzes ansamblis un "Eliksīrs" (Bauska), "Klusie ūdeņi" (Naukšēni), "Tieši tāpēc" (Vaive), "Rembates dāmas", "Priekā" (Cīrava), "Kaprīze" (Vangaži), "Dzelde" (Mārupe), "Vīzija" (Kalsnava), "Nona", "Tikai tā" (Ikšķile).

IV Latvijas vokālo ansambļu festivālu "Mūsu dziesma Latvijai" noslēdza ar kopīgi nodziedāto festivāla himnu "Dzīve pilna mūzikas" un kopdziesmu, kuru festivāla dalībnieki apguva meistarklasēs.