Drukāt šo lapu
29.03.2018 13:29

Skatē Ropažos noskaidroti labākie Pierīgas skolu teātra uzvedumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skatē Ropažos noskaidroti labākie Pierīgas skolu teātra uzvedumi Ikšķiles vidusskola

Ropažu kultūras un izglītības centrā notikusi Pierīgas izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru izrāžu skate un noskaidroti tie uzvedumi, kas izvirzīti starptautiskā bērnu un jauniešu teātra festivāla "... un es iešu un iešu!" otrajai kārtai.

Skatē ar izrādēm piedalījās teātra pulciņi un studijas no Saulkrastiem, Mārupes, Jaunmārupes, Vangažiem, Ikšķiles un Babītes, un kopumā žūrija novērtēja desmit uzvedumus, no kuriem pieci tika izvirzīti teātra festivāla otrajai kārtai.

Vislielāko žūrijas atzinību, turklāt saņemot maksimālo punktu skaitu (30), izpelnījās Ikšķiles vidusskolas skolēnu teātra izrāde "Atdzīvojusies fotogrāfija" pēc politiski represētā ikšķilieša Roberta Jansona dzīvesstāsta motīviem. Uzveduma režisore ir Ikšķiles vidusskolas skolotāja Zane Bēķe.

Otro lielāko punktu summu (29) no žūrijas nopelnīja Jaunmārupes pamatskolas 7.-9. klašu teātra pulciņš ar Anitas Grīnieces izrādi "Raganiņu klapatas" (pedagogs Zinaīda Spāde).

Starptautiskajam bērnu un jauniešu teātra festivālam izvirzīta arī Ikšķiles vidusskolas 12. klases izrāde Raiņa "Zelta zirgs", kā arī divas Vangažu vidusskolas skolēnu izrādes – Andreja Bartenjeva un Vladimira Usačova "Vistiņas Raibulītes mīklas" teātra studijas "Licedejs" izpildījumā un Baibas Prindules "Ko darīt, kad nav ko darīt?" teātra studijas "Umurkumurs" uzvedumā.