Drukāt šo lapu
27.08.2012 11:55

Neatklāto talantu slavas sākums Jūrmalā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

29. augustā pulksten 12 ar izstādes "Sākums" atklāšanu Jūrmalas pilsētas muzeja kafejnīcā "City Cafe" būs apskatāmi īpaši darbi. To autori – cilvēki ar dzirdes traucējumiem.

 

Ar šīs izstādes atklāšanu noslēgsies triju mēnešu projekts "Iedzīvotāju ar dzirdes traucējumiem integrācija pilsētas sabiedriskajā dzīvē, izmantojot vizuālo un lietišķo mākslu".

"Tā īstenošanas laikā projekta dalībniekiem bija iespēja meklēt sevī apslēptos un vēl neatklātos talantus, tika gatavoti dažādi tēlotāja mākslas darbi, kā auduma ziedi, dekoratīvās lādītes un atklātnes, un arī gleznas," informē Diāna Josta, Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Viņa zina stāstīt, ka mācību laikā vairāki dalībnieki atzina, ka ir patīkami pārsteigti par panāktajiem rezultātiem un bez piedalīšanās projektā nebūtu uzzinājuši par savām spējām.

"Cilvēki ar dzirdes traucējumiem bieži jūtas izolēti no pārējās sabiedrības un dažkārt pat nesaprasti, tādēļ iespēja izpausties ir arī iespēja integrēties pārējā sabiedrībā ar savu darbu palīdzību," tā D. Josta.

Dzirdīgie cilvēki, kas apmeklēs izstādi "Sākums", varēs pārliecināties, ka visiem sabiedrības locekļiem jābūt līdzvērtīgām iespējām sevi attīstīt, jo, iespējams, tieši klusuma pasaule, kurā dzīvo projekta dalībnieki, dod iespēju attīstīt citas maņas un spējas.

Apmācību laikā vizuālās mākslas pasniedzēja Aleksandra Zommere izmantoja dažādas tehnikas, piemēram, dekupāžas tehniku, gleznošanu ar akrila krāsām, īpašu auduma ziedu izgatavošanu un citas metodes.

"Katrā cilvēkā slēpjas apslēpti talanti, jāspēj tikai tos atklāt un attīstīt," uzskata pasniedzēja. Savukārt projekta vadītāja D. Josta kā īpaši nozīmīgu uzskata projekta ilgtspējību. "Svarīgi, lai šādiem projektiem ir turpinājumi, lai iedotās zināšanas un atklātās spējas turpina savu patstāvīgo dzīvi un nenogulst kādā atvilktnē, kura nekad netiks attaisīta."

Izstāde "Sākums" Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 30. septembrim.