Drukāt šo lapu
01.02.2018 16:15

"Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" – skatītākā filma televīzijā pēdējo gadu laikā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" – skatītākā filma televīzijā pēdējo gadu laikā publicitātes

20. janvārī kanālā TV3 televīzijas pirmizrādi piedzīvoja režisora Vara Braslas filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Saskaņā ar pētījumu kompānijas "Kantar TNS" datiem, filma kļuvusi par visvairāk skatītāko filmu pēdējo piecu gadu laikā, sasniedzot gandrīz 450 000 skatītāju kopējo auditoriju.

Vara Braslas spēlfilma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" ir pirmā Nacionālā Kino centra (NKC) programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" filma un kļuvusi par skatītāko filmu televīzijas kanālos Latvijā, pie TV ekrāniem piesaistot 448 642 skatītāju.

Sestdienas vakarā filmu skatījušies teju 209 000 skatītāju, bet ar laika nobīdi, veicot filmas TV ierakstu vai ieslēdzot vēlāk un iestatot uz filmas sākumu, vēl aptuveni 85 000 skatītāju.

Filmas atkārtojumu svētdienā televīzijā skatījušies teju 53 000 skatītāju, bet ar laika nobīdi – gandrīz 77 000. Atkārtojuma profils rāda, ka to visvairāk skatījās 40-49 un 70+ vecuma grupas, īpaši Zemgalē. Arī digitālajā platformā "TVPlay" Vara Braslas filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" skatījušies 34 772 cilvēku.

Tā rezultātā spēlfilma kļuvusi par skatītāko saturu ar laika nobīdi Latvijas televīziju vēsturē, kā arī par 2017.-2018. gada skatītāko raidījumu 4+ vecuma grupā, vadoties pēc konsolidētajiem reitingiem. Spēlfilma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" plaši piesaistījusi visas vecuma grupas, kurās redzams ievērojams kāpums, arī 70+ grupā.

Filmas režisors Varis Brasla par ir gandarīts filmas panākumiem: "Ir glaimojoši uzzināt, ka filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" kļuvusi par pēdējo gadu skatītāko filmu arī televīzijā. Domāju, ka, veidojot filmu, nevajadzētu dzīties pēc uzvarām konkursos. Esmu pārliecināts, ka filmu un izrāžu panākumu atslēga ir iepazīt savu skatītāju un veidot to, kas patīk gan viņam, gan sev pašam."