Drukāt šo lapu
31.01.2018 11:03

Izstādē Ķekavā izstāstīs deju ansambļa "Zīle" 50 gadu vēsturi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstādē Ķekavā izstāstīs deju ansambļa "Zīle" 50 gadu vēsturi www.kekava.lv

Piektdien, 2. februārī, plkst. 19.00 Doles tautas namā Ķekavā tiks atklāta izstāde "Vairāk nekā deja", kas veltīta tautas deju ansambļa "Zīle" 50 gadu jubilejai. Izstādi atklās ar mūziku un dančiem Doles tautas nama pagalmā.

Pirms pusgadsimta dibinātās "Zīles" vēsture ietver ne tikai deju un koncertus, bet arī bagātīgā tērpu krājuma veidošanu, ceļošanu, ballītes, sportu un festivālus, informē tautas nama pārstāve Aiva Veršiņina.

"Zīles" "vēstures lineāls" izstādē ļaus izpētīt būtiskākos notikumus un pagrieziena punktus šo 50 gadu laikā. Īpaši izstādei veidotā kartē varēs apskatīt, kur "Zīle" dejojusi un kurp aizceļojis "Zīles" simbols – mazā filca zīlīte. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja aplūkot daļu no "Zīles" lielākajiem dārgumiem – tērpiem un vainagiem –, kā arī nofotografēties, piemērot kādu īpašu kroni.

Izstāde vēstīs par spēcīgām tradīcijām: ikgadējo forumu, karnevālu un arī jaunāko tradīciju – "ZīleFest". Tāpat būtiska tradīcija ir "Zīles" klātbūtne katrās dejotāju kāzās – izstādē būs aplūkojamas fotoliecības no šī dzīves notikuma vairāku gadu desmitu garumā, vēsta A. Veršiņina.

Izstāde "Vairāk nekā deja" būs apskatāma līdz 24. februārim.