Drukāt šo lapu
30.01.2018 20:16

Elīna Garanča: Priecājos par iespēju atkal uzstāties kopā ar "Vīnes filharmoniķiem"

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Elīna Garanča: Priecājos par iespēju atkal uzstāties kopā ar "Vīnes filharmoniķiem" publicitātes

20. jūnijā Dzintaru koncertzālē Latvijas valsts simtgades koncertcikla "Dzimuši Latvijā" notiks koncerts ""Vīnes filharmoniķi" un Elīna Garanča". Ar šo koncertu noslēgsies šā gada "Rīgas festivāls".

Taujāta par gaidāmo koncertu, izcilā latviešu operdziedātāja Elīna Garanča "Rīgas Apriņķa Avīzei" pastāstīja, ka ar sajūsmu gaida šo koncertu, kurā atkal varēs muzicēt kopā ar "Vīnes filharmoniķiem", kuru priekšā pie diriģenta pults stāsies venecuēliešu diriģents Rafaels Pajari un kas ne velti tiek dēvēts par Eiropas klasiskās mūzikas simbolu.

"Esmu ar šo orķestri jau vairakkārt uzstājusies: gan koncertos "Musikvereein" Vīnē, gan Zalcburgas festivālā, bet katru reizi tas ir jaunas un brīnišķīgas emocijas un muzikāls pārdzīvojums. Viņi ir brīnišķīgi mūziķi, kuri dievina dziedātājus, kas māk pieskaņoties jebkurai balss intonācijai, tas ir augstākās klases profesionāļu, bet tajā pašā laikā – ļoti draudzīgs un pretimnākošs kolektīvs.

Manas izjūtas, strādājot ar viņiem, ir tikai vislabākās. Lepojos, ka atkal esmu saņēmusi uzaicinājumu būt viņu soliste! Un esmu priecīga par iespēju atkal uzstāties Dzintaru koncertzālē."

Koncertā skanēs viens ungāru komponista Bēlas Bartoka spoži virtuozais "Koncerts orķestrim", Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena dramatiskiem tēliem caurvītā Trešā uvertīra "Leonora", kā arī "Vīnes filharmoniķu" kādreizējā diriģenta – dižā austriešu simfoniķa Gustava Mālera – brīnumskaistās dziesmas.