08.01.2018 15:35

Izdota Māra Anša Mitrevica grāmata "Izvēle. Gauja"

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izdota Māra Anša Mitrevica grāmata "Izvēle. Gauja" Alberts Linarts, sigulda.lv

Ģimenes, draugu, bijušo darba kolēģu un atbalstītāju lokā savu atmiņu grāmatu "Izvēle. Gauja" atvēra ilggadējais Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības inspektors Māris Ansis Mitrevics. Tajā apkopoti, kā autors pats raksturo, atmiņu uzplaiksnījumi no agras bērnības līdz mūsdienām, kā vadmotīvu izvēloties paša attiecības ar Gauju.

Bērnība Ādažu Alderos pie Gaujas–Baltezera kanāla, jaunības piedzīvojumi, esot koku pludinātajam uz Gaujas, darbs Siguldas mežniecībā un Gaujas Nacionālajā parkā, ģimene bēgļu gaitās Otrā pasaules kara laikā, skolas laiks Rīgas 1. ģimnāzijā, studijas Latvijas Lauksaimniecības universitātē, savas ģimenes izveidošana un bērni, personības un notikumi, kas ļauj ieraudzīt Latviju, Gauju un gaujmaliešus septiņdesmit gadu laika posmā.

Grāmatu autors veltījis saviem astoņiem mazbērniem. Tā tiks dāvināta visām Gaujas krastu pašvaldību bibliotēkām, novadpētniecības muzejiem, Siguldas novada skolām un pensionāru biedrībām, tūrisma informācijas centram.

Atvēršanas svētkos klāt bija arī atmiņu apkopojuma izdošanas atbalstītāji: Siguldas novada pašvaldības, Ādažu novada domes un Meža attīstības fonda vadītāji.