Drukāt šo lapu
20.12.2017 12:29

Ādažos un Baložos skanēs krāšņs mūziklu koncerts

Autors  Una Griškeviča
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ādažos un Baložos skanēs krāšņs mūziklu koncerts Lauris Vīksne

28. decembrī Ādažu kultūras centrā un 29. decembrī Baložu kultūras namā izskanēs krāšņs Vecgada mūziklu koncerts "Sounds of the Music", kurā iekļauti fragmenti no pasaulslavenajiem mūzikliem "Mamma Mia", "Les Miserables" ("Nožēlojamie"), "The Phantom of The Opera" ("Operas spoks"), "Cabaret" ("Kabarē"), "La La Land", "Mūzikas skaņas" u.c.

Koncertos kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas (JMRMV) Simfonisko orķestri diriģenta Pētera Plūmes vadībā muzicēs Latvijas Nacionālā teātra aktieri Līga Zeļģe un Uldis Siliņš, Valmieras teātra aktieri Ieva Puķe un Ģirts Rāviņš, Dailes teātra aktieri Ērika Eglija un Gints Andžāns, kā arī Liepājas teātra aktieri Edgars Pujāts un Inese Kučinska.

"Dziedot fragmentus no mūzikliem, izjūtu lielu uztraukumu, jo daru to reti, taču vienlaikus priecājos par skaisto, iedvesmojošo mūziku, un atgriežos studiju laikā, kad kopā ar mūsu lielisko vokālo pedagoģi Anitu Garanču, kura nu jau diemžēl devusies mūžībā, strādājām pie populāru mūziklu partitūrām," teic Valmieras teātra aktrise Ieva Puķe.

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts atzīst, ka mūzikli viņam nav nekas svešs, jo viņa debija uz Liepājas teātra skatuves savulaik notikusi tieši mūziklā "The Fantastic". "Tāpēc klasiskie mūzikli man ir tuvi un pazīstami, turklāt šāda mūzika lieliski piestāv Vecgada vakaram!" saka Edgars.

Savukārt dailēnietis Gints Andžāns uzskata, ka tas aktierim ir liels pagodinājums – uzstāties simfoniskā orķestra pavadībā. "Taču vislielākais izaicinājums būs dziedāt dziesmas no pazīstamiem mūzikliem, kuras savulaik izpildījuši izcili mākslinieki, un izdarīt to ne sliktāk. Vislielāko gandarījumu dod tas, ka cilvēki vēlas dzirdēt šo mūziku, kas ļauj tai dzīvot arī pēc šo izrāžu beigām."