Drukāt šo lapu
15.08.2012 13:13

Taps ropažnieku dzejas izdevums

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gaidot Dzejas dienas, Ropažu novada Informācijas centra bibliotēka vāc novadnieku dzejoļus, lai izdotu tos grāmatā.

"Par Ropažu novada iedzīvotāju dzejas grāmatas izdošanu šogad iedomājāmies pirmoreiz. Vairāki jau pieteikušies, un ceram, ka līdz 27. augustam atsaucība būs vēl lielāka," teic bibliotēkas vadītāja Dace Smukša.

Spriežot pēc tā, kas jau atsūtīts, viņa saka – grāmatā varētu būt dzeja gan bērniem, gan pieaugušajiem. Autoru skaitā ir Evija Gulbe, kuras grāmata bērniem "Koko un Riko" – stāstiņi par divu žurkulēnu piedzīvojumiem – iekļauta bibliotēku īstenotās lasīšanas popularizācijas programmas "Bērnu žūrija" sarakstā.

Uz Dzejas dienu sarīkojumu 14. septembrī pulksten 18 novada Sociālajā centrā ropažnieki uzaicinājusi Kornēliju Apšukrūmu. D. Smukša prognozē, ka grāmata, visticamāk, iznāks oktobra sākumā. Tad arī varētu notikt atvēršanas sarīkojums, kurā autoru lasījumā skanētu sējumā iekļautie darbi.

Iecerēts, ka tipogrāfijā taps brošūra un noformējumā, iespējams, būs izmantoti bērnu zīmējumi no šā mēneša beigās bibliotēkā paredzētajām radošajām darbnīcām.

Ja iespējamo grāmatas līdzautoru atsaucība līdz augusta beigām palielināsies, ropažnieku dzejas krājuma izdošana varētu kļūt arī par regulāru norisi, pieļauj bibliotēkas vadītāja.

Autori, kas dzīvo Ropažu novadā, dzeju (ne vairāk kā 10 tekstus) jebkurā valodā līdz 27. augustam aicināti sūtīt uz Ropažu novada Informācijas centra bibliotēku pa e-pastu (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) vai pastu (Sporta ielā 2 Ropažos Ropažu novadā, LV-2135). Sūtījumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, autora nodarbošanās un kontaktinformācija.