Drukāt šo lapu
13.08.2012 15:56

"Nēģu karaliste" svin 20 gadus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

11. Nēģu svētkos Carnikavas novada jubilejā 25. augustā varēs nogaršot pašvaldības ģerboņa zivi, vērot peldlīdzekļu parādi Gaujā un līdz rītam dejot ballē.

Svētki sāksies ar sporta norisēm. Pulksten 10 pie veikala "Vesko" sāksies ielu basketbola turnīrs, Tautas nama zālē pulcēsies novusa cienītāji, bet parkā šajā laikā sacentīsies pludmales volejbolisti, zolītes spēlmaņi un pulksten 15 arī ārmreslinga entuziasti.

Atpūtas ielas galā pie Gaujas pulksten 10.30 sāksies koncerts, kurā muzicēs kapelas, dejos novada tautas deju kolektīvi, būs stafete un citas norises, varēs nobaudīt nēģus un citas zivis.

Pulksten 11 Gaujā paredzētas airēšanas sacensības, bet pēc tam peldlīdzekļu parāde. Gan sacensībām, gan parādei dalībnieki aicināti pieteikties Carnikavas Sporta centrā (Stacijas ielā 5) personīgi vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

"Vēlamies, lai visi, kas dzīvo ap Gauju un kuģo pa to, svētku dienā pulcētos vienuviet – ar laivām, vējdēļiem, plostiem vai citiem peldlīdzekļiem," parādes ieceri skaidro Sporta centra vadītājs Roberts Raimo: "Kuģotāju ir daudz, bet ikdienā vienkopus viņus nemēdz novērot." Viņš piebilst, ka lielu atsaucību varētu izpelnīties pērn izmēģinātās airēšanas sacensības, kurās divas zvejnieku laivas veic apmēram 400 metrus.

Pulksten no 14 no Gaujmalas kopā ar Nēģu karali carnikavieši dosies svētku gājienā uz Carnikavas parku. Pašvaldība aicina novada uzņēmumus, iestādes, organizācijas domāt par komandas atraktivitāti un sola – atmiņā vispaliekošākie gājiena dalībnieki saņems balvas. Pieteikties gājienam carnikavieši var līdz 22. augustam, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Pie Gaujas pulksten 15.30 sāksies programma bērniem, kur gados visjaunākie apmeklētāji varēs klausīties muzikālas pasakas, piedalīties stepa dejas meistarklasēs, radošās darbnīcās, papīra laiviņu sacensībās, izbraucienos ar īstām laivām un citās norisēs.

Carnikavas parka estrādē pulksten 15 svētkus atklās deju kolektīvu sadancis un ainiņas no Rūdolfa Blaumaņa lugas "Trīnes grēki". Pēc tam suminās gājiena viskrāšņākās un atraktīvākās komandas un visi kopā tukšos lielo nēģu zupas katlu. Pulksten 17 sāksies nēģu ātrēšanas sacensības, kam pieteikties varēs pie skatuves stundu pirms norises, bet pulksten 18 uz skatuves kāps Dailes teātra dziedošo aktieru ansamblis "Ilga", vēl pēc stundas apbalvos sporta sacensību uzvarētājus pēc tam trīs tenoru un Jelgavas bigbends atskaņos programmu "Amor Hispano". Līdz svētku uguņošanai pusnaktī ritēs balle kopā ar vietējo grupu "Piloti", bet pēc tam dejas līdz pat pulksten 4 turpināsies grupas "Strazds, Ērglis un Kupčs" vadībā.