Drukāt šo lapu
13.08.2012 15:51

Garīgais lādiņš un mūzikas baudījums "Saulkrastu ērģeļmūzikas dienās"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No 23. līdz 26. augustam Saulkrastu Pēterupes evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks gadskārtējās "Saulkrastu ērģeļmūzikas dienas".

 

23. augustā pulksten 19 jauktais koris "Anima" un Rīgas vokālā grupa "Teria" piedāvā programmu "Noslēpums. Trīs. Dažādi".

"Tas ir aicinājums piedzīvot ceļojumu dažādu laikmetu, krāsainas, bagātīgas un atšķirīgas mūzikas pasaulē, pieredzēt instrumentāla, vokāla un vokāli instrumentāla izpildījuma nianses un vienkārši kopīgi baudīt Mūzikas daudzveidīgo skaistumu," stāsta Vija Skudra, Saulkrastu kultūras un sporta centra pārstāve.

Savukārt 24. augustā pulksten 18 visu klausītāju priekam skanēs koncertprogramma "Vakara lūgšana", kur muzicēs Ieva Parša (mecosoprāns), Artis Sīmanis (saksofons) un Kristīne Adamaite (ērģeles).

25. augustā pulksten 22 būs īpašais nakts koncerts – gregoriskie dziedājumi un franču ērģeļmūzika kopā ar "Schola Cantorum Rīga" un ērģelnieci Ilzi Reini. Koncerta programmā satiksies un savīsies gregoriskie dziedājumi un franču komponistu mūzika. Senie baznīcas dziedājumi izskanēs "Schola Cantorum Rīga" vīru balsīs, tie atbalsosies arī ērģeļu repertuārā.

"Koncerta klausītājiem būs unikāla iespēja naksnīgajās Saulkrastu baznīcas velvēs piedzīvot ceļojumu laikā. Tas būs piedzīvojums, kas ļaus izjust kaut ko no šajā mūzikā pārpilnībā atrodamā miera un klusuma... iespējams, īpašu noskaņu radīs arī baznīcas gaismojums un iespēja koncertu baudīt uz lielā ekrāna arī baznīcas dārzā," tā V. Skudra.

Viņa norāda, ka iedzīvotāju ērtībām 25. augustā kursēs bezmaksas autobuss maršrutā Melnsila iela (pulksten 20)–Saulkrastu centrs–Baltā kāpa (pulksten 20.20)–Saulkrastu centrs; savukārt maršrutā Saulkrastu Pēterupes baznīca–Baltā kāpa–Melnsila iela (pulksten 23.30)

Ērģeļmūzikas dienu noslēgumā 26. augustā pulksten 10 rīta dievkalpojumā muzicēs ērģelnieks Tālivaldis Deksnis un mežradznieks Arvīds Klišāns.