13.08.2012 12:08

Diriģents Jānis Ozols vasaru pavada ar Pierīgas koriem

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Diriģents Jānis Ozols un koris "Maska". Diriģents Jānis Ozols un koris "Maska". www.foto.delfi.lv

Kordiriģentam Jānim Ozolam šī vasara ir ļoti radoša. Nupat kā noslēgušās divu koru – Garkalnes novada "Pa Saulei" un Babītes novada "Maska" – nometnes, bet pa vidu tām nosvinēti kādi ļoti īpaši svētki – meitiņas Lilijas pirmā jubileja.

 

"Tas bija ļoti jauks ģimenes pasākums. Sabrauca daudz viesu. Kopā piknikojām, ēdām, priecājāmies, ar laivu braucām pa dīķi," viņš stāsta.

Diriģents šo vasaru vada Tumē, Tukuma novadā, kur atrodas Jāņa sievas Martas vecāku mājas. "Te notiek gan nometnes, gan jubilejas." Tieši vienu dienu pirms meitas dzimšanas dienas, 4. augustā, ar koncertu Limbažu baznīcā noslēgusies kora "Pa Saulei" nometne. "Uzstājāmies ar koncertprogrammu "Latvieša lūgšanu dziesmas". Piedalījās arī mācītājs Krists Kalniņš, kurš stāstīja un dalījās pārdomās, bet mēs dziedājām. Tas bija ļoti skaists mirklis."

Savukārt pēc koncerta, naktī, diriģents devies atpakaļ uz Tumi, lai gatavotos meitiņas dzimšanas dienai. "Vārījām zupas, šmorējām, gatavojām visādus kulināros izaicinājumus. Tas viss notika ļoti dziļā naktī, jo agrāk vienkārši nebija laika. Tā bija šmorēšanas nakts!" Lai gan viesiem galdā celta gan uz ugunskura gatavota zivju zupa, gan cūku pupas, papildināt diriģenta veidoto recepšu blogu gan šovasar vaļas nepietiekot.

Kora "Maskas" nometne ilga četras dienas, nometnes režīms esot stingrs. "Deviņos no rīta – brokastis, divos – pusdienas, septiņos – vakariņas. Pārējā laikā dziedam. Pat astoņas stundas dienā." Savukārt vakarā dziedātāji nododas sportiskām aktivitātēm, filmu vakaru burvībai, priekšnesumiem un jokošanai.

"Ja ārā līst lietus, neko citu nevar darīt kā dziedāt, taču, ja saule nespīd, garastāvoklis nav labs. Vislabāk, ja labs laiks ir visu laiku," pārliecināts ir Jānis Ozols. Savukārt septembris abiem koriem solās būt spraigs – jāpiedalās koncertos Somijā un Holandē. Taču pirms koncertiem kori priecēs ar koncertiem pašu mājās – gan Babītē, gan Garkalnē.